Det luktar girighet

Postkodlotteriet, där vart tredje hushåll i Sverige deltar, har en fantastisk genomslagskraft! TV har program varje vecka där någon kan vinna pengar.

Vilket bra koncept. Genom att köpa deras lotter kan man både vinna en slant om man har tur och det viktigaste av allt: Hjälpa människor runt om i världen till ett bättre liv!

Kan det bli bättre?

Svaret är ett rungande.JA!

Personalen som jobbar med lotteriet har varit i Marocko, på en lyxresa. Dom bodde fint, åt trerätters varje kväll, fri sprit och man  underhölls av magdansöser på kvällarna.

En resa som många drömmer om att göra, men här fick man åka gratis med pengar från insamlade medel!

Aftonbladet har räknat ut att resan gick på ca 2 miljoner kronor!

En summa som exempelvis hade räckt till 11 560 av Unicefs första hjälpen-lådor. Eller för att behandla 16 000 barn mot undernäring genom Läkare utan gränsers verksamhet.

Postkodlotteriet har gett GIRIGHETEN ett ansikte!

Jag mår illa av den lukten!

Annonser

11 thoughts on “Det luktar girighet

  1. Postkodlotteriets utbetalning till välgörenhet låg på samma nivå som andra jämförbara lotterier dvs 20-30%. Man kan fråga sig om det är bättre att ha en ineffektiv organisation och avstå från att motivera personalen med resor.

  2. Ja verkligen, ätt utge sig för att ge till välgörenhet och sen ge de pengarna till löjligt höga löner + såna resor.. Det är inte bara girigt, det är HYCKLERI!

    DU kanske ska komma ut och hälsa på en dag, så kan vi promenera och prata och njuta av vädret.. eller så går vi på SPA, vilket du vill!

  3. Det här att många människor skor sig på välgörenhet är vidrigt, det finns tydligen nästan överallt och kraven är inte höga på den andel i verksamheten som går till de verkligt behövande.

    Jag ger numera till Läkare utan gränser ibland, jag vet inte om de är bättre än några andra, men än så länge har jag inte hört om någon skandal.

  4. Jag undrar om det finns ett annat land så speltokigt som Sverige?

    Ett litet ”hål i väggen” i min lilla hemstad har folk där hela da’n varje dag, som spelar och väntar på resultat på alla möjliga lotterier, tips, trav, osv, osv Dessutom läser jag om skrap-vinster på TV som går i miljoner. Men, givetvis, om man inte spelar har man ingen chans att vinna. Med oddsen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s