Nja…nej….ja…..

Lite ambivalent, men sälja min ena njure för 300000:- Som det ser ut idag är svaret nej, men skulle någon av mina nära och kära behöva just min njure är svaret tveklöst ja.

Om jag kommer i den situationen att jag inte har mat på bordet och inte kan försörja mig kan det kanske vara möjligt att jag säljer min kropp för pengar!

Nu pratar jag organdonationer och inget annat!

En Sifoundersökning visar att var femte person svarar ja på frågan om dom vill sälja sin ena njure för 300000:- till en njursjuk person.

Det känns så fel med handel av organ, men finns det ingen annan utväg………

Det är för närvarande förbjudet i Sverige.

Hur tänker du?

13 reaktioner till “Nja…nej….ja…..

  1. Jag skulle då inte göra det, eller jag skulle inte kunna, då njurarna är själva sjuka hos mig, men även om de hade varit friska så hade jag inte gjort det. Kram

  2. Jag säger precis som du…här säljs ingenting, men skulle någon av mina nära behöva t.ex en njure så ställer jag upp direkt! Efter min död får allt som går tas tillvara och användas efter behag…Kramiz!

  3. Det är fel med handel av organ,det är min bestämdaste uppfattning! Naturligtvis skulle jag ställa upp för nära och kära,om jag är lämplig. Kram

  4. Grejen är ju att de som säljer sig är ju de som har det dåligt ställt (antar jag) visst det ger en ordentlig skjuts i ekonomin men på något sätt känns det som att man utnyttjar de svaga i samhället. Kanske kan en arbetsös mer eller mindre tvingas till det innan h*n får socialbidrag.
    ”Du har ju 300.000 i kroppen, du är inte berättigad = du har ju en bil, dä är du inte berättigad)
    Håller med alltså, Nej…njae…ja. 😉

  5. Att öppna upp för organhandel kan gå väldigt snett, kanske inte värst i Sverige men i en del andra fattigare länder. Samtidigt står så många i kö för att få en njure så det är inget enkelt dilemma. Man borde åtminstone ta efter Spanien och göra donationer lättare att genomföra efter människor som avlidit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s