Jag gillar inte ormar!

Det finns många djur, som skrämmer mig och andra äcklar mig! Råttor, möss, krokodiler och vargar är inte mina kompisar!

Ormarna är räddare för mig än jag för dom, ser jag till att höras, så har ormarna försvunnit och är långt borta när jag kommer.

Råttor och möss finns överallt omkring oss, men har vett på att nästan aldrig visa sig.

Återstår då krokodiler och vargar.

Krokodiler lever i träskmarker och jag tänker inte hoppa i och simma där för att utmana ödet.

Värre är det om det finns varg i min närhet. Hur ska jag veta om jag inkräktar på deras revir, när jag är ute i skog och mark?

Det höll att gå illa i morse för en mamma och hennes barn när varg anföll! Familjens  hund släpades med av vargen och har slitits i stycken.

Tack och lov klarade människorna sig!

Ingen människa har dödats i Sverige på 150 år- än sen?

Sverige har inte varit i krig på 200 år- är det en garanti för att det aldrig upprepas??

13 reaktioner till “Jag gillar inte ormar!

 1. Ja nog hade hjärtat bultat extra mycket om det kom fram en varg emot en!! Jag hade nog blivit rädd…

  Jag är också jätterädd för krokodiler, ormar, grodor(!), ödlor(!) och paddor(!)…ja alla ”sånna” djur helt enkelt… Blev så rädd att gå på mormors utedass på stugan för att det fanns grodor där som hoppade emot mej en sommar att jag senare tände eld på vassen för att skrämma iväg dom! :O

  Ha en fin kväll!
  🙂

 2. Visst är det fantastiskt att vi inte krigat på 200 år och ändå gör vi just det, just nu, I Libyen och Afghanistan!

  Sverige är bäst!

 3. Vill bara göra ett tillrättaläggande i din blogg ang ormar.
  Om du går så att du hörs, alltså stampar i marken (vilket blir lite jobbigt på långpromenadet) så hinner snoken sticka iväg eftersom den är snabbare än huggormen och relativt ofarlig för de flesta arter. MEN huggormen är betydligt långsammare och farlig för de flesta arter, vilken den själv är klart medveten om, den ligger ofta kvar försvarsberedd och sticker inte alltid iväg.
  Och appropå dagens vargattack utanför Norrtälje så var hunden lös långt framför sin ägare, kopplingstvång råder från 1 mars.
  Betydligt fler människor och djur dör, skadas av huggorm och getingar årligen än av varg. Vi kanske behöver lite mer KBT på recept lite till mans/kvinns!

 4. undrar om det kan finnas ngt samband med att vi inte haft några tillbud mellan varg och människa de 150 åren då inte det fanns ngr vargar alls i våra skogar.
  och alla kan väl vara överens om att rovdjur hör hemma i vildmarken.men vart i vårt land har vi en sann vildmark värt namnet,där det finns åretrunt utegående tamboskap.jag kan inte se någon,tyvär.kan du?jag själv vill inte utrota vargen men är realist nog att inse att vi idag inte har den vildmark som dessa behöver för att alla parter skall kunna känna säj trygga.

 5. vargen ser hunden som en inkräktare på deras revir, om människan viftar, sparkar och låter blir vargen rädd och sticker in till skogs, vargen har ingen vilja att ge sig på människor
  kramar

 6. Man blir så trött på de här ideliga förfalskningarna av verkligheten runt rovdjur. Faktum kvarstår att vargen är ett farligt djur och att det är obehagligt för de flesta människor att plötsligt tvingas leva i ett vargrevir. Inte så länge sedan en joggande lärarinna dödades av varg i USA och jag har talat med flera människor som´stått öga mot öga med hotfulla vargar, men det förtigs i media och förnekas av experter. Hittills har vi svenskar haft tur, ingen har dödats. Men det har skett till priset av att vi som bor i vargområden har fått sluta med en hel del av det som ger våra liv kvalitet.

 7. ska alla krokodiler i australien och afrika också utrotas?
  ska vi napalmbomba alla skogar så att alla huggormar dör (dör ganska många jämfört med vargangrepp pga allergier och svag motståndskraft hos barn)
  vi måste ställa krav på myndigheter att ta fram bra råd för hur amn ska föra sig i skog och mark, precis som de flesta vet att inte gå nära älgar med kalvar.
  Naturen är inte en dans på rosor – vi har vetat förr hur vi ska handskas med naturen, det är dags att lära sig det igen, fast emd modernare metoder

 8. Familjehundar dödar, skadar och skrämmer människor varje år. Det är väl bara bra om vargen rensar upp lite i det träsket?

  Nej, jag är inte helt allvarlig, men det finns mycket som är farligare i vår vardag än rovdjur. Trafik, rökning, alkohol t.ex.

  Det är nog inte roligt att få en anhörig dödad av vargen, men jag tror inte att det är roligare om det är en bil eller cigg som gör det. Och det var inte 150 år sen det hände senast …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s