Tala är silver….

…… tiga är guld!

Det gäller att hålla tyst om man har köpt sex av en prostituerad, går hem till henne  och om det står poliser utanför som lyssnar på andra sidan väggen.

Stön hördes från lägenheten och det fällde mannen som fick dagsböter för köpet av sexuell tjänst! Tjejen kanske skulle se till att isolera väggarna för framtida affärer.

Undrar om dom har hört talas om silvertejp?

26 reaktioner till “Tala är silver….

 1. Nu, har ju Sverige lika lyhörda hus som man har i Spanien!

  Sverige har nämligen haft samma byggregler för ljudabsorbering i 54 år!
  Inom vilket annat område i Sverige har ingen förändring skett under 54 år?

  Prof.numer med emeritus titel Tor Kihlman, verksam på institutionen för Teknisk Akustik på Chalmers tekniska högskola, här i götet, har varit verksam på institutionen i över 40 år.

  Tor Kihlman var ensamutredare av SOU 1993:65 Handlingsplan mot Buller (som jag har köpt genom Fritzes i sthlm) och den lika volymiösa bilagedelen.

  Tor Kihlman föreslog i sin utredning som presenterades 1993 att flerbostadshus skulle klassificeras efter 5 Ljudklasser där A skulle vara den bästa (bara några enstaka experimenthus har byggts bl.a i Hammarby hamnen i sthlm,var annars?).
  Ljudklass B bygger JM Bygg sin bostadsrättshus enligt, en uppgift som jag har fått veta av en stadsbyggnadsingenjör på Stadsbyggnadskontoret här i götet.

  Ljudklass C, som innebär 50% bättre!!
  Än det som har gällt i 54 år i Sverige.

  Ljudklass C beslutade Riksdagen om skulle bli minimikrav för nybyggnation av flerbostadshus sedan 1 Januari 1999.
  Beslutet gjordes 1996 då regeringen lade fram prof.Tor Kihlmans SOU 1993:65 Handlingsplan mot buller som underlag för en proposition där en rad förslag i Tor Kihlmans utredning lades till grund för denna proposition.

  Men hur många flerbostadshus har det byggts i Sverige sedan 1999?

  Inte så värst många.

  Är man störd av grannar, som jag har lång erfarenhet av främst i form av dunka-dunka musik så bör man kontakta Miljöförvaltningen i sin kommun.

  Numer finns dock SOSFS 2005:6 Buller inomhus som är Socialstyrelsens författningssamling som är bindande föreskrifter där 24dB(A) är högsta tillåtna ljudnivå från musikanläggningar i grannens sovrum.

  24dB(A) är verkligen lågt att jämföra med 64dB(A) för ett lågmält samtal mellan två individer som står i en tyst miljö c:a en meter framför varandra.

 2. Gissningslek

  ”När den 46-årige mannen försvann in hos den prostituerade kvinnan smög poliserna fram och lyssnade genom väggen.
  På så vis fick de bevis för att en sexakt pågick. Mannen greps utanför”

  är ovanstående

  1. ett utdrag ur George Orwells bok 1984
  X. omöjligt
  2. Sverige 2011

  1. Då Sverige har haft samma byggregler gällande ljudisolering i flerbostadshus mellan 1945-1999 i 54 år.

   Då prof.Tor Kihlmans utredning SOU 1993:65 Handlingsplan mot buller där Tor Kihlmans förslag av 5 ljudklasser av flerbostadshus ingick och där Ljudklass C beslutades i och med en proposition 1996 där ljudklass C skulle bli den nya minimikravet från Boverket vid nybyggnation av flerbostadhus från 1 Januari 1999.

   Så varken Eric Blair och hans bok som utkom 1948 efter besök i Sovjetunionen (då han före besöket i Sovjetunionen var övertygad kommunist) insåg att det kommunistiska Sovjet var inte det idealsamhälle som han hade trott så skrev han 1984 som varnande exempel.

   Så varken dina punkter 1 och X är omöjligt i 2 011 Sverige.

 3. Man undrar ju i sitt stilla sinne om vårt svenska polisväsende inte har något bättre för sig än att bedriva spaning mot en lägenhet där två vuxna människor kramas med varandra. Att pengar finns med i bilden spelar knappast någon större roll.

  Handlar det däremot om trafficking eller om kvinnan i fråga är utsatt för någon form av människohandel är det givetvis en annan femma, men något säger mig att det inte var fallet just här…

 4. Detta är Sverige av idag. Hur många allvarliga brott klaras upp? Skäms inte de lyssnande poliserna?
  Och vad är det för bevis? Jag skulle ha sagt att jag var hård i magen och gick på toaletten.

 5. Haha… ja hade de stönat båda så hade det varit självklart, men om bara ena hade stönat så hade det faktiskt kunnat vara massage 😉 Kram

  1. Snart tillåts säkert brottsprovokation i Sexualbrott i Sverige.

   Då räcker det med att en kvinnlig Polis stönar lite bakom en vägg i en grannlägenhet så kommer det sedan kunna bli en fällande dom mot en manlig granne som tänder på den kvinnliga Polisens ekivoka parningsläte.

 6. Tala om att missbruka pengar. Det gör väl polisen också, som tjyvlyssnar på sånt. Det finns väl allvarligare brott att bekämpa än så.
  Det är vår bästa tid ….. när det är vår.

  Kram/Gilla

 7. Ja man slutar aldrig att förvånas.

  Apropå ditt svar ang vänsterhänthet, försökte de tvinga dig att bli högerhänt som barn eller hade de slutat med det när du var liten? Vi träffade en kvinna förra året som var generationen innan dig som hade blivit hemskt illa behandlad pga sin vänsterhänthet så jag var tvungen att lova att aldrig tvinga sonen byta hand (vilket jag aldrig skulle göra ändå iofs).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s