Kina – en dröm eller mardröm?

Nu är vi mitt uppe i påskfirandet och har haft en helg utan motstycke, om man tänker på vädret. Hur många år sedan var det sommar över hela påsk?

Vi har varit ute mest hela tiden och i går grillade vi hos dottern med familj. Vi har nästan inte ätit några ägg, men får besök av vänner i morgon och då är det ägg och sill som ska ner i våra magar. Så här långt har påsken varit perfekt, men var är alla påskkärringar? Sitter dom på blåkulla allihop?

Vi har massor av godis över som dom skulle fått!

Goda vänner kommer i morgon och då blir det ägg och sill. Någon karamell slinker nog också ner. Det finns ju gott om det!

Underbar påsk i Sverige alltså.

Värre är det i Kina. Ett 30-tal kristna påskfirare blev gripna  i Peking när en förbjuden ceremoni skulle hållas. Tidigare har ett 50-tal kristna gripits när dom försökte arrangera en gudstjänst utomhus!

Kina är för många en dröm – för andra en mardröm!

Jag är tacksam för att jag kan tro och säga vad jag vill i Sverige!

Annonser

13 thoughts on “Kina – en dröm eller mardröm?

 1. Ja visst är det skönt att veta att man inte blir förföljd av någon för sin tro och taknar. Svårt att tänka sig in i situationen att alltid måsta tänka på hur man gör och vad man säger…

 2. Visst har vi det bra som har religionsfrihet i Sverige. Det jag kan vända mej emot är, att invandrare/flyktingar ska ha sin syn på kvinnorna för att de säger att det står i Koranen. Det är ju andra saker som de säger står i Koranen óckså. De måste ju ta seden dit de kommer. För det får vi göra om vi gästar deras hemländer.

  Svar: Jag skulle inte kunna tänka mej att flytta inåt landet. Vi bor ju så härligt i Helsingborg. Det är ju mera havsnära än hos er i Götet också.

  Det är lika vackert idag nu på morronkvisten som i går. Vi har ätit frukost på balkongen trots att vi inte har morgonsol där.

  Ha en fortsatt trevlig påskhelg hela familjen.

  Kram/Gilla

 3. alla ska vara tacksamma för att kunna ha sin egen åsikt och kunna visa upp den utan att åka fast för den, sådana länder där man inte kan det är en skam för mänskligheten
  kramar

 4. Visst är det skönt att bo i ett land där man har friheten att få tycka och tänka vad man vill. Dessutom slipper vi bli censurerade på bloggarna som vi skriver. Åtminstone om vi följer våra användaravtal eller håller oss med egen domän. I Kina lär de censura dessa medier mycket hårt. Jag skulle INTE vilja bo där…

 5. Det finns många som skäller på vårt land och pratar illa om det utomlands, men jag är stolt och glad över att få bo här. Det tycker jag ska vara tillåtet, likaväl som andra människor får vara stolta och glada över sina hemländer. Det handlar inte om extrem nationalism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s