Valborgsafton = Cortége

Det har hamrats och spikats i flera veckor av chalmerister som ska åka genom stan i cortége. Aktuella och lite äldre händelser dyker upp lastbilsflaken den här dan.

Jag är urgöteborgare och har aldrig sett spektaklet. Det är nog den enda urinvånare i min ålder som har sett till att missa det varje år.

Jag brukar ha annat för mig som är mycket roligare än att trängas med folk och försöka få en glimt av alla vagnar.

Idag har jag njutit av:

Ett glittrande hav som jag älskar!

Fötterna har fått sitt premiärdopp. Ingen tryckande värme i vattnet precis.

Här är en kille som tänkt hålla sig på avstånd från det kalla vattnet.

Än så länge är stränderna ganska tomma. Snart finns där nästan inte ståplats, men det är underbart att ha hela härlighaten nästan för sig själv!

Annonser

26 thoughts on “Valborgsafton = Cortége

 1. Idag har det inte blivit några brasor i stan, för det vackra och torra vädrets skull. Inte nåt gott, som inte har nåt ont med sej för att vända på steken.

  Vi har alltså haft vackert väder idag med precis som jag kunde se att ni har haft.

  Svar: Hur kan man missa ett bröllop? Jag gjorde det ju för att jag inte var inbjuden och då blev jag ju tvungen att bänka mej framför TVn. Jag hade inte velat sätta på mej nån av de där hemska hattarna de flesta hade på sej. De såg inte kloka ut.

  Men kyrkan var vacker och imponerande. TOM Bert tittade på det och tyckte att det var fantastiskt. Jag skrev ju också att vi såg sändningen inspelad senare. Så vi kom ju i alla fall ut i solen.

  Kram/Gilla

 2. vi hade 10 grader häromdagen i vattnet. och det är ju inte badvänligt, passa på att njut nu av stranden. sen går det inte. vi är nog dom ända som inte tar opp stranden på sommaren, mer än tångplockning 🙂
  ha en fin 1a maj kram biggan

 3. Havet ja, det är en njutning just nu, fast jag har då inte doppat i någon del av mig ännu! Jag är urbohuslänning och har ännu aldrig varit på Hållö…hihihi…inte syrran heller, men vi säger varje år att vi borde åka över dit…Det är nog så det är, det finns nog alldeles för nära…hehehe…Kramiz

 4. Oj, har Du redan börjat bada, om så bara fötterna?? Det ser kylslaget ut! Här är det exakt 6 grader i vattnet, ingen man hoppar ut i precis!
  Ha en trevlig första maj!

 5. Ser underbart ut! Tänk att få ha en hel strand ensam på sommaren! Det hade varit något för mig som kommer se ut som en flodhäst i sommar 😛
  Kram

 6. Jag har sett det en gång och tyckte inte det var något att ha, så jag har struntat i det sen. Tänkte det var bra att veta vad jag avstår 🙂

 7. Här är det kortege med varje år och jag är innerligt glad att jag jobbade, det lockade inte alls att åka ner till stan och se på det. Kram

 8. Har du frostskador på fötterna nu? 🙂

  Härliga bilder!

  sv: Igår bidde det ingen marathon, men idag har vi varit ute en sväng. Det gäller ju att röra på sig 🙂

 9. Ja, du missade inget vad gäller cortegen, det är samma skrän och pajaskonster varje år. Däremot så var körsången vid Näckrosdammen en höjdare, och där kan man ju doppa fötterna i vattnet samtidigt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s