Vilket århundrade lever vi i?

De mest trångsynta människorna finns i den religiösa sfären. Gång efter annan tror man att dessa personer lever för många hundra år sedan. Det kan gälla kvinnliga präster, en annan syn eller homosexualitet. ( Jag vill påpeka att det absolut inte gäller alla i den sfären.)

Bara tanken att homosexualitet skulle försvinna om man ber en bön är fullständigt absurd.

Kalla Fakta TV4, sänder i kväll ett program där man visar:

I inspelningar med dold kamera säger en kårledare i Frälsningsarmén att homosexuellt sex är en synd. En annan kårledare försöker bota homosexualitet med bön.

Spara den energin till att be en bön för människorna och att dom ska behandla alla  andra  människor som dom själva vill bli behandlade!

Jag tror att när den dagen kommer och man står inför Sankte Per, är det hur man har levt sitt liv som räknas, oavsett religion, etnicitet, kön eller sexualitet.

Annonser

23 thoughts on “Vilket århundrade lever vi i?

 1. Håller med dig vilket århundrad lever vi i. För mig ska alla människor få leva sitt liv som de vill. Alla människor har för mig lika värde……kram

 2. Det är märkligt att det är just deras fördomar mot homosexuella som lyfts fram. De fördömer ju oss heterosexuella ensamstående som inte lever i celibat lika hårt. Eller gifta som tar ett glas vin till middagen.

  1. När fördömde de dig sist? Satt de och tittade på när du tog det där glaset med vin? Och hur kommer det sig att de själva dricker vin under nattvarden?

   Och så var det detta med ”fördomar” mot homosexuella? Vilka fördomar? Mot dem som personer – eller själva läggningen?

  1. Egentligen tror jag att du faktiskt kan komma på exempel då kärlek är fel. Om din man skulle älska en annan kvinna, skulle du nog inte bli så glad. Inte heller om han skulle älska en 12-årig tjej.
   ”All kärlek är bra kärlek” brukar man säga, men man funderar inte vad man egentligen menar med ”kärlek”.

 3. Hej!
  Ja du, de kan väl be för de som behöver det!
  Visst fick Vicke bra rörelse på mitt kort, måste visa det för Phindy som har designat den söta badtjejen! =)
  Kram Elenor

 4. Man kan inte bota någon eller något med bön.
  Tack själva för att ni kom och var med oss.Jag lovar att ge dom var sin stor kram från er..Det kommer mer om blogträffen imorgon.Inget bildspel utan jag förklarar bilderna,så kan Claudia hänga med också! Många goa kramar till er bägge ♥kram!

 5. ”Vilket århundrade lever vi i?”

  Vi lever i ett århundrade i vilket man får tycka och tänka precis som man vill. Voltaire skulle inte vara helt nöjd med Sverige idag om man säger så.

  Det som kan diskuteras är väl om det verkligen är motiverat att ge skattepengar till organisationer som frälsningsarmén. Jag säger nej.

  1. Varför då?
   Är det pga den ”avslöjade” åsikten? Vad ska man då göra med alla 1,37 miljarder som man årligen skickar till Palestina – där det är förbjudet att vara homosexuell? Vilket av dessa två samhällen, Sveriges eller Palestinas, vill man stödja mest?

 6. Ja, religionsfrihet och yttrandefrihet – Sverige är en diktatur och sedan kan man ju strunta i propagandan som sagt och leva efter sunt förnuft!

 7. Men snälla nån… Hur inskräkta får människor bli! Jag som hade hoppats att troende hade den största respekten för alla människors lika värde…

 8. Ja ibland kan man verkligen undra i vilket århundrande vi lever i. eller jag tror vi lever i 2011. Men inom vissa religösa påfund lever de kvar på 1600 talet de har fastnat där ..

  Ja, media drevet är inte klokt idag, att de ens får lov och hålla på är otroligt, men det är fler och fler offentliga personer som stämt dem för förtal med all rätt.. det är inte okej och skriva vad som helst.

  Kokainet kan han bara själv veta. Men poliserna har gjort fel genom inte ta honom till stationen för testa honom, och sedan sälja ut honom, det är inte okej.

  Lägger till dig på min bloglovin 🙂

  1. Nu är inte jag någon vidare expert på Frälsis, men vad tror du själv de gör mest ute på stan? Klankar på andra eller sprider kärleksbudskapet?

   By the way – vet du vad kärleksbudskapet går ut på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s