Vi ska köpa arena för pengarna

Nu är det dags att bygga en gigantisk arena i Göteborg. Scandinavium har gjort sitt och nu är det dags att utvidga i skyltfönstret mot världen och då får det kosta. En miljardsatsning heter det och det lär väl fördubblas mer än en gång innan bygget står färdigt. Det är bara i planeringsstadiet ännu.

Tänk mycket pengar! Spenderbyxorna är på och äldreomsorg, skola, förskola och sjukvård mm blöder…….

Vilken bra verksamhet det  kunde bli i offentlig sektor för dom pengarna!

Här ska arenan INTE ligga!

Annonser

26 thoughts on “Vi ska köpa arena för pengarna

 1. En miljard = 1000 miljoner. Tanken svindlar! Då skulle tanterna och farbröderna på äldrevården kunna dricka champagne varje dag … Undrar hur hög en stapel med 500-lappar skulle bli?

 2. Javisst borde fler skratta bara sådär, det skulle alla må bra av och inte vara så sura och blänga….

  ett gott skratt förlänger livet sägs det ju… 🙂

 3. Hoppas jag verkligen att den inte kommer att göra. Känner igen läppstiftet och fartyget bredvid bodde jag på i somras. Gillade den miljön som den var. Men Göteborg kanske tagit efter oss när det gäller skrytprojekt.

 4. Akuta omhändertagandet vid akuta tillstånd tror jag är bra i svensk sjukvård, men resten falerar, blir sämre och sämre. Mer stress som leder till mer fel, att folk avvisas, de äldre eller kroniskt sjuka känner sig inte sedda och missnöjet växer. Ja, hur ska vi kunna ändra på den utvecklingen?

  Trots allt så finns det mycket pengar i vårt land.

 5. Det är lika här! Arenorna blir större och lyxigare med åren. Medel-Svensson har inte råd att gå och titta på lagsport numera. Det kostar att parkera, man får inte ta med sej något ät-eller drickbart; det måste köpas till urdyra priser; program ska köpas, och om man har ungar med sej vill dom givetvis köpa T-shirts.

  Och givetvis är det inte lagägaran som betalar utan staden eller kommunen. Dom ställer vanligtvis opp, även om den hel del skattebetalare klagar på att det finns stora behov för att göra livet lättare för dom som inte har råd med biljetter.

  Tydligen är det ett status tecken, när man smäller till dom där miljonanläggningarna. ”Good for business”! Just det ja 🙂

 6. Ja du…Visst hade pengarna gjort sig väl både här o där… Men att stanna i utvecklingen är inte möjligt.. Den som inte utvecklas och går framåt och förbättrar/ effektiviserar sitt samhälle kommer att gå mot sin undergång i det långa loppet….

  1. Det handlar om prioritering. Det finns X-antal kronor (i olika påsar) och dom ska användas på bästa sätt.
   Ett samhälle som inte satsar på utveckling och utbildning går under – utan BRA utbildning hjälper det inte att man har snygga dyra arenor.
   Allt kan inte göras för våra skattepengar på en gång, tyvärr.
   Puss käre son! 🙂

 7. Jag har lite svårt att förstå det här med gigantiska arenabyggen. Varje gång jag åker förbi ett så står det i princip tomt. För så är det ju, man bygger jättebyggnader, kostar på uppvärmning och underhåll för något som används endast en bråkdel av tiden. Det måste väl ändå vara slöseri med resurser och dåligt miljötänk.

 8. ja så mycket mer pengarna skulle göra nytta, förstår inte deras tänk ibland, eller dom tänker väl inte mycket alls igentligen 🙂
  vi kommer nog opp på fredagen, hoppas men vet inte riktigt än, om vi kan åka på förmiddagen redan hör av mig kram biggan

 9. Håller med dig helt och hållet! Har för mig att det är någonting liknande på gång i Östersund. Där har vi en nybyggd arena, men den används knappt, så nu planerar man att bygga en ny närmare centrum som kanske används mer. Samtidigt som offentlig sektor får dra ner för att betala kaoset! Helt galet!
  Hoppas du får en bra onsdag!
  Kram

 10. Det är lika jäkla illa som att de byggde ett Pariserhjul för 200 miljoner samtidigt som de lade ner två-tre skolor i Högsbo.
  ”Inte samma pengar”, ”olika kassor”.
  Det är fasen skrattretande.
  Jaja, man blir inte klok på vår stad ibland.
  Ha en fin dag!

 11. Jojo…det finns dom som vet vart pengarna ska gå.
  Tänk om vården hade fått dom pengarna i stället.
  Jaja…har vi något att säga till om?
  Nä 😦
  Kram på dig!

 12. Jag undrar var dom får dessa pengar ifrån? Dom kan omöjligen ha kunnat spara så mycket. Tänk om elbolagen som tjänar så mycket sponsrar? Enligt mig så skulle det inte vara mer än rätt, dom som tjänar så mycket och snålar.

 13. då finns det alltid pengar att ta av, eller hur? det är konstigt det där, var ska nu det här nya skrytbygget ligga där i Götet? inte rivs väl Scandinavium eller?
  kramar

 14. Fast det skapar nog en del jobb och det är ju bra. Bra också att man beslutat att fixa riktiga jobb istället för fas3. Blir som en kärnvapenfri zon, fast fas3-fri zon. 🙂

 15. Precis.. men pengakassan är tillräckligt stor för att göra både det ena o det andra… varför begränsa sig o sina invånare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s