Lär dig snacka

Det är inte nog med att man ska beställa resor, planera, växla in pengar och sätta sig på planet för en härlig ledighet. Nu ska man lära sig en massa nya uttryck också.

  • Flashpacking – låter som om man ska packa en ficklampa eller en kamera med blixt. Betyder: Unga bor billigt för att spendera mer på upplevelser och mat.
  • Slow travel – låter som ett långsamt färdmedel, bil, buss, eller många timmars uppehåll med flyg. Betyder: Resor i lokalsamhällen med mer tid för eftertanke, ofta bortom turiststråken.
  • Staycation, låter som att stanna vid en positivt laddad jon (kemi alltså)  Betyder:  Prisvärd semester där man upptäcker nya sidor av sitt hemland.
  • Nano break, låter som en liten paus på några sekunder. Betyder:  Kortsemester med lågprisflyg till stad för att shoppa och byta miljö.
  • Geeky-travel, låter som nördigt resande.  Betyder: Koppla upp i stället för av med trådlöst internet och kabel-tv på hotellrum.
Suck, vem har sagt att det ska vara lätt att resa???
Annonser

10 thoughts on “Lär dig snacka

  1. Du missa inte tävlingen hos Hebbe.Hon är för bra Sarah Brightman.Har flera skivor med henne.Fast en DVD är inte illa att ha med.ha en skön kväll.kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s