Stå på er…..

…… det gäller att vara frisk och stark när man är sjuk, för att kunna hävda sig. Tjat kan löna sig, så att man fortare får vård och kan korta kön för sig själv.

I dagarna har Sahlgrenska Sjukhuset skakats av en skandal, där en patolog inte har gjort sitt jobb ordentligt utan friskförklarat  cancersjuka patienter. Han har dessutom tjänat miljoner på sitt jobb. Kan man tänka sig att han blir återbetalningsskyldig?

Varför larmade inte  kollegorna utan höll tyst om sina misstankar?????

Jag fick en chock när jag insåg hur det har gått till i flera år. I höstas var vi på en långresa och en person i sällskapet hade friskförklarats strax innan avresa. Personen i fråga blev svårt sjuk därnere och avled senare i Sverige av sin cancersjukdom ”som inte fanns”. Det tog ca 7 veckor från avresa tills personen avled.

Personen och hans familj hade sluppit den fasansfulla situationen att vara dödssjuk på ett sjukhus långt hemifrån och ovetskapen om eller hur man skulle komma hem innan det var för sent, om rätt diagnos hade ställts!

Stå på er och begär en second opinion om det känns osäkert!

24 reaktioner till “Stå på er…..

 1. Äntligen skiner solen från klar blå himmel.idag bli det vara ute.fast innan jag ska ut la jag en maskin tvätt.ha en skön dag.kram

 2. Det är för gräsligt att det går till så här. Min pappa sökte läkare vid ett tillfälle och då gjordes ett misstag. Vet inte om det påverkat men det är illavarslande när man känner en osäkerhet…

  Kram

 3. Det är alldeles sant att man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Det är något sjukt när det är så.
  Tycker att den där läkaren skulle ha gjort sitt jobb bättre eller är det försäkringskassans regler som ligger bakom det. De vill ju att folk friskförklaras hus sjuka de än är och har man inte kunskapen själv om det så är det inte lätt…

 4. De är så ofattbart att sånt kan få fortgå…. Det finns inte ord för att beskriva en avsky man känner! Återbetalningsskyldig lär han väl knappast bli… FyF…..

 5. Hörde med det, sjukt! Tycker med han borde bli återbetalningsskyldig, han har ju inte gjort sitt jobb!
  Det är därför jag står på mig nu med alla mina prover, man är inte så här trött när man är 28… 🙂

  haha jaaaa så var det säkert, men de kommer jag då inte köpa igen..

  Ja det är underbart med såna vänner

 6. Det är knappt man våga söka läkarvård nu för tiden. Tack förresten för din snälla kommentar, jag är glad att du tar dig tid att kommentera. Det betyder massor!!

 7. Ja visst är det hemskt att något sådant kan hända – att en läkare kan friskförklara sjuka människor. vill han spara in pengar till landstinget eller vad då!?!.

  kRAMAR OCH HOPPAS ATT DU HAR HAFT EN SKÖN FREDAG!

 8. Sjuka har svårt att bli tagna på allvar och vissa sjukdomar syns inte utanpå förrän mot slutet, då det gått för långt i vissa fall. Min läkare trodde inte på mig när jag hade jätte ont. Lite värk får jag väl tåla sa hon. Det var inte för än jag fick panik ångest som hon började tro på mig. Att vara sjuk är som att tillhöra en annan ras. Man är inte värd ett öre och det känns som myndigheterna inte vill erkänna vår existens. Dom verkar veta och kunna mer om sjukdomar än vad utbildade läkare kan. Jag såg på tv en läkare som var jättearg över att hans cancerpatienter inte fick vara sjukskrivna tills dom var helt friska. Jag tycker det är skandal.

 9. usch ja, det är inte klokt hur det har gått till, bara för att tjäna pengar verkar det som, men egentligen ska man ju inte behöva en second opinion
  Sv: tack för att du berättade om den fina upplevelsen men också om människans dumhet
  bamsekramar

 10. Hejsan,ja jag trodde jag skulle krevera när jag läste om det,,där kan det inte vara misstag,,utan han var fan i mig ingen doktor,,måtte han aldrig få bedömma patienter fler gånger,föresten ta av honom all behörighet.Haé Kram.

 11. Ja man blir mörkrädd över hur det är, människor måste dö först innan nånting görs. Att vara inne i sjukvården är som att spela på lotteri, träffa på rätt läkare. Jag har själv märkt det, och det är inte alltid lätt att orka tjata om man mår dåligt.
  Kram på dig tjejen, för tjejer är vi allihopa,eller hur?

 12. Man måste vara bra frisk för att vara sjuk..Kramen ingick! Jag betalade inget extra för den ;D.Du får kolla sjukresorna där du bor,om dom är lika bra! Kram!

 13. Jag tror inte han blir återbetalningsskyldig… Han KAN ha haft kolleger som sagt till, men en chef som hållit honom om ryggen och tystat det hela. Sen uppdagas allt, men då har långt tid gått och stor skada skett.

 14. Fruktansvärt, dessa blir ju berövade på sitt liv, ett liv som de kanske hade valt att avsluta på andra sätt, saker som man kanske hade velat göra och ha sagt innan det var dags. Kram

 15. Men nog måste det vara något som är fel då man måste vara frisk för att vara sjuk.
  Att man inte få vård…det händer ju titt som tätt,numera 😦
  Kram på dig och god morgon!

 16. Det är så skrämmande när dessa saker händer inom sjukvården,
  och man blir orolig över om det kan hända en själv en dag.
  tänk om man är i en situation där man inte kan eller orkar hävda sig själv..vad händer då…
  Man ska ju kunna lita på sjukvården…men tydligen är det inte alltid så…
  Så tråkigt det som hände personen i resesällskapet…och att det sedan gick så fort.
  det måste ha varit traumatiskt och en oerhört stor besvikelse på sjukvården
  Kram

 17. Jag är orolig vad som händer med svenska sjukvården och vad som händer i Sverige över huvud taget. Ett rikt land borde ha råd med en sjukvård och äldreomsorg av god kvalitet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s