Det är mycket vi inte vet

Det är många rubriker i tidningarna idag som talar om att det händer saker i lilla ankdammen Sverige.

 • SÄPO stoppade  CIA operation på svensk mark
 • USA spanade i Sverige utan tillstånd
Dessa två är huvudrubrikerna och agenter från USA har ertappats av SÄPO när dom spanade efter terrorister. När dom upptäcktes lämnade dom landet och det är frid och fröjd – eller?
Jag tror att vi inte vet och ska inte veta allt som händer i det här landet. Detta är nog toppen av ett isberg och jag undrar i vilka länder spanar Sverige utan tillstånd?
En tanke bara!
Allt är inte svart eller vitt!
PS. USA lägger locket på….hmmmm….

17 reaktioner till “Det är mycket vi inte vet

 1. Ja vad har egentligen lilla Sverige att komma med i det stora hela. Snart blir man väl inburad för man har det jobb man har. Kram o må gott.

 2. Mors,,ja det är väl mer regel än undantag att man lägger på locket,,det är nog en hel del fuffens som pågår,,men det verkar som det finns hur många lock som helst..Haé Kram.

 3. Godmorgon.Det kom inte mycke regn igår.Ringde och gratta en vän igår i Hallandåsen, dom fick 17mm på några minuter..Du ska ha en skön dag.kram

 4. Spioneri är lika gammalt som prostitution!

  Alla länder har spioner, och man frågar inte om lov.
  Sverige har säkert spioner på olika platser. Det
  kallas ”intelligence” att hålla reda på vad som försiggår
  och att om möjligt förhindra terrorister från att kunna fullfölja sina planer.

  Stockholm var huvudkvarter för spioner under WWII.

  1. Det är ju en självklarhet att nationer håller reda på varandra. Det gäller ju för agenterna att inte bli upptäckta förstås! 🙂 Kram

 5. Tidningar kan man inte lite helt på, men uppslaget har naturligtvis sin grund. Här kommer aldrig den sanna sanningen fram till ”vanligt folk” tror jag.

 6. Sverige är bara en liten bricka i det stora spelet i detta sammanhang. Alla länder spionerar på varandra. Det hör till. Vi har ju våra militära underrättelseverksamheter och den militära dito. Vad gör det för någonting? Svårt att lista ut? Inte för den som är insatt och har haft lite med försvaret att göra. Samt vad är SÄPO till för egentligen? Ställer man dessa frågor och tänker efter lite så vet man oftast svaret. Frågan är nog om den stora massan egentligen vill veta vad som föregår i detta avlånga land…

 7. Behovet idag efter information (spioneri om ni så vill) är bra mycket större än före murens fall. Då visste man vem eller vad fienden var. Det vet man inte idagsläget.. Man vet bara att fienden finns men inte var eller varför.

  Därför är behovet bra mycket större. Det finns två sorters spioneri. Den ena är laglig och den andra är det inte. Den lagliga hittar du via internet eller det du ser med egna ögon eller signalspaning från neutral mark in över någons territorium. Den olagliga är när man hämtar in underlag bakom ”stängda dörrar”.

  Sverige sysslar självfallet med båda varianterna vilket även andra länder gör. Naivt / dumt att tro något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s