Nytt yrke – soldetektiv

Jönköping är föregångare och satsar på att hudcancern ska minska, genom att ungdomar går runt på ställen där folk solar och berätta om faran att exponera sig för mycket för ultraviolett solljus och hur man solar säkert.

Bra initiativ tycker jag, men resultatet ser vi väl först om ca 10-25 år……

Det värsta är att människosläktet inte begriper sitt eget bästa och lär väl vända ansiktet mot solen så fort tillfälle ges – åtminstone här i Sverige och andra kalla länder.

Annonser

9 thoughts on “Nytt yrke – soldetektiv

  1. Det är jättebra att det gör detta! Hörde nu i början när vi fick varmt väder att en kvart var lagom att vara i solen för ozonskiktet var inte så stark och då blir det risk för att man utsätter huden för mycket.
    En standardfras som jag har – tre dar i solen räcker. Sen håller jag mig hellre i skuggan. Är ingen direkt solguru .. hehe.

  2. Bra initiativ, men det är svårt att lära gamla hundar sitta. Har man alltid suttit i solen är det svårt att inte sätta sig där en sommar till.
    Kram

  3. Alltid har vi en massa nyss att lära oss och som du säger, det visar sig senare, fast idag är folk mer uppmärksammare på vad som skakll komma, men än finns det de som inte bryr sig och gör allt för att få den där bruna färgen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s