Helt utlämnad

Alla går till doktorn någon gång i sitt liv. Har man ingen som helst kunskap eller utbildning i sjukvård är det bara att tacka och ta emot vad doktorn säger.

Vi litar blintatt det läkaren säger är rätt och riktigt. Många cancersjuka patienter har nu fått reda på att en patolog på Sahlgrenska  har ställt diagnoser helt efter eget behag och fått sitt livs chock.Dessutom sväller härvan ytterligare. Vi har en god vän som kanske fick sitt svar via den mannen. Vännen blev friskförklarad och avled  tre månader senare med tumörer i hela kroppen.

Läkare är inte mer än människor och alla kan göra fel, men systematiska  fel är en rysare.

Hur kan man slippa bli feldiagnostiserad och därmed felbehandlad i framtiden?

En människa har bara ett liv och det går inte i repris!

16 reaktioner till “Helt utlämnad

 1. Svensk sossesjukvard ar bland verldens semsta. Jag skulle inte vilja ha det aeven om jag fick betalt.

 2. Detta verkar fruktansvärt säger jag. Tur att jag inte besökt Sahlgrenska med mina förändrade födelsemärken. Jag hade varit dödsorligt i så fall. Nu tog de ju bort de på mitt hemsjukhus Norrtälje. De har jag i vilket fall förtroende för, än så länge…

 3. Mitt ”NYA” hjärta går för fort, måste tydligen ha en El-stöt så det går normalt sa läkaren idag, då jag gjorde Biopsi. 😦 Annars måste man in och bränna i Hjärtat! 😦
  Är trött på sjukhus Nu! 😦

 4. Ju mer jag läser och hör om sjukvården i Sverige, ju mer förvånad blir jag. Sverige brukade vara ett föregångsland inom området. En läkare som ger fel diagnos gång efter gång skulle inte vara länge här. Dessutom skulle han få otroligt höga böter, eller vad det heter.

  En väninna i Ludvika har svårt besvär med sin hand, ville få undersökning och veta anledningen och få ev. vård. Svaret var att hon kunde få tid i Falun om 5-6 månader!!! Det är så man kan ramla av pinnen.

  När det gäller cancer diagnos gäller det ju mycket mer, förstås.

  1. Här håller man varandra om ryggen. Tystnad från kollegor i flera år om just den här mannen. Han är entledigad nu – var pensionär som jobbade extra.Läkarskandaler i Sverige tystas ned och det blir en varning på sin höjd. Sedan kan dom inkompetenta läkarna jobba vidare. Hemskt är det! 😦

 5. Jo, det är fruktansvärt om kolleger sett, men tigit. Jag har hört om den här mannen på radio och instämmer i att det inte får gå till så. Jag tar för givet att den mannen aldrig mer kommer att få arbeta som legitimerad personal.

 6. Ja, det är förfärande med dessa feldiagnoser som är ganska många
  Man förväntar sig ju att man ska kunna lita på sin doktor..
  det måste vara en chock för de som drabbats…och vilka tragiska följder det blev.
  så sant så.. att en människa har bara ett liv och det går inte i repris
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s