Langen går……..

Vi som bor i ”närheten” av Tyskland vet att det smugglas en massa alkohol av cyniska vuxna som säljer vidare till ungdomar. Folk fyller sina bilar så dom går på ”knäna” och har sina ställen där man säljer från bakluckan. Bussar, lastbilar står på lite avlägsna parkeringsplatser, fast helt öppet. Där samlas alla sorters människor som vill ha alkohol till billiga priser, många av dom är alltför unga för att handla på systemet.

Alla vet att det pågår, men inget görs. Tullen skulle kunna titta på dom som åker varje vecka och kör över gränsen med bilar så fulla av flaskor att föraren knappt får plats. Snacka om att bli rik på att smuggla sprit. Många pensionärer har detta som fritidssyssla 😦

En av EUs avigsidor!

 • Så mycket tjänar langarna GP
 • Tipsa om smuggling och langning  GP
 • Familjen i Angered tjänar storkovan GP
 • Tung last varje onsdag  GP

13 reaktioner till “Langen går……..

 1. Vi som bor ännu närmare Tyskland, skulle aldrig komma på att överhuvudtaget ta oss dit för att handla till oss själva ens en gång.

  Kram/Gilla

 2. Finns grova pengar att tjäna här! Men jag är inte förvånad. De höga priserna på bolaget bäddar för denna typ av verksamhet för efterfrågan, den finns…

  Önskara dig en trevlig lördag!

 3. Fy sjutton. Jag som har sett alkoholens avigsidor tycker langning till minderåriga är under all moral,etik och värdighet.

  Usch!!

 4. hur kan man sova gott om nätterna när man förser minderåriga med sprit, det är väl det värsta men även att langa och sälja till vuxna och tjäna storkovan på det är ju heller inte något man borde sova gott på
  kramar

 5. Så länge Sverige har dessa skatter på sprit och vin så kommer det att smugglas fatta det. Det är inget fel på individerna det är fel på systemet..

  Govanni

 6. Sänk skatterna med 30-50% så kanske denna verksamhet kan upphöra. Då får vi kontroll på de som köper och dessutom minskas transporterna av de bolag som först exporterar till Tyskland och sen åker folk ner för att köpa det. Jag tror inte det är svårare för en A-lagare att få tag på tysk-importerad sprit än att handla på systemet.

 7. asså vf skriver ni att det säljs mest till ungdomar , det säljs till finska , svenska alkisar som kommer på klubbar varje dag!!

  så dom sover fint på kvällar och brir sig inte om alkisar bara om deras pengar!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s