Använd apostlahästarna

Semestersjabbel hos DSB First som kör pendeltåg runt Göteborg har gjort att en massa tåg måste ställas in.  Många lokförare har gått på välbehövlig ledighet SAMTIDIGT och inga ersättare finns.

60 tåg kan komma att ställas in från fredag och tills helgen är slut. Jag antar att läget utan lokförare kvarstår, det är nog många passagerare som får skaffa andra sätt att förflytta sig på.

Apostlahästarna, är det ett alternativ?

Västtrafik, som har upphandlat DSB First har naturligtvis sett till att det billigaste alternativet fått kontraktet på pendeltrafiken. Tittar man inte samtidigt på kvalité och kompetens hos företaget som får kontraktet?

Jag antar att det blev lite dyrare för Västtrafik än det var tänkt!

OBS! Länka gärna hit, men kopiera inte inlägget! Veiken ©

10 reaktioner till “Använd apostlahästarna

 1. Och det kanske är en läxa som Västtrafiks ledning behöver? Det är i många fall man tycker att deras ekonomitänk drabbar oss resenärer negativt. Man tar ingen direkt hänsyn till alla klagomål som inkommit med anledning av ”nya” betalsystemet, man säger att man skall titta på det men än har inget hänt.

  Jag tycker chaufförerna gör rätt i att gå på sin välbehövliga semester!!

 2. DSB First har det inte lätt. De har också haft hand om tågtrafiken över Öresund från Malmö till Köpenhamn. DSB First har tillfälligt klarat sig från konkurs tack vare att de har fått extra miljoner. Det är DSB som har First som dotterbolag. Nu kommer Veolia att ta över Öresundstrafiken. Kan det vara en av orsakerna till att de inte har koll i Göteborg också?

  Kram/Gilla

 3. Tyvärr så tror jag att man ensidigt tittar på priset vilket i vår kommun två gånger givit ett katastrofalt resultat. Snålheten bedrar visheten som man säger…

  Kram

 4. Min pappa är lokförare och håller på att bli galen på alla förseningar och inställda tåg. Han kan jobba jämt om han vill, fast det vill han ju inte.

 5. Som vanligt så blir det kaos när folk har semester. Man borde ha kommit på ett bättre system, för det har ju varit så i många år. Jag hoppas du får en fin söndag. Ha det så gott.

 6. Om det inte drabbade så mycket folk, vore det hela ganska lustigt. För vilka hade de tänkt skulle sköta lokförarnas sysslor under semestern? De verkar inte riktigt förstå att pendeltågstrafik är inte som en industri som stänger för semester…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s