7.3 kg

Allt är relativt och 7.3 kg kan vara oerhört lite, beroende vad man tittar på, MEN en nyfödd bebis som väger 7.3 kg är jättelikt. En grabb som såg dagens ljus i Texas, USA hade just den fördelsevikten och det första jag tänkte på var mamman – hur kunde hon föda på naturlig väg?

Det gjorde hon inte, pojken förlöstes med kejsarsnitt och vägde 1.8 kg mer än läkarna förutspått. Det kanske var metereologer som konverterat till läkare, av gissningen att döma, menar jag. En orsak till att bebisen var stor vid födseln är att mamman fick diabetes under graviditeten.

Nu gäller det för föräldrarna att skaffa kläder i lagom storlek för den stora klump dom har fått.

Mina TVÅ barn vägde tillsammans 7.2 kg, så jag kan ju föreställa mig………..

Undrar hur stor Texasgrabben kommer att vara som fullvuxen? Kanske minst i sin bekantskapskrets….

19 thoughts on “7.3 kg

 1. Oj oj oj, vilken bjässe! Milla är tre månader nu och väger 6,3 kg och anses vara ganska stor.

  Ang Askimsbadet blev jag glatt överraskad faktiskt. De har gjort en strandpromenad i betong, fyllt på med sand på stranden, satt dit sötvattenduschar och verkligen fräschat till det. Vi kommer åka dit fler gånger i varje fall.

 2. Man skulle vilja se hur mamman såg ut,att bära på en jättebebis.det kan vara fejk med.dom har lurat en innan.Visa mamman först och sen kan dom visa bebisen.Ha en fin dag.kram

 3. men shit 7,3 då är man inte bebis längre…

  tur det var snitt iaf, hade väl aldrig gått och trycka ut en sådan klump 🙂

  ja dessa verifieringar kan vara galet mysko ibland… men komiskt att man ibland kan skriva något helt annat och de godkänner.

 4. jisses, tomson vägde mest 3.3 kilo. stackars mamma o pappa. kan inte vara roligt, hoppas allt var bra för övrigt. ha det jätte gott kramar biggan

 5. Min första tanke gick också till mamman när jag såg notisen! Det är en rejäl baby att ta hand om, men han är säkert lika hjälplös som andra nyfödda.

  Hoppas att du har det gött i sommaren!
  Kram

 6. Du milde – spädbarn, knappast… Bara den ”lille” är frisk är det förstås bra men det är nog bäddat för framtida övervikt där med tanke på mattraditionerna i (vissa delar av) USA.

 7. Oj, vilken bamse. Bara att bära i 9 månader. Jomen jag fick en av tre på lite över 4 kg. sen en liten och en normal vid ca 3 kg.
  Ja de barna, de älskade barna…min väninna från Texas reser hem i dagarna. Hon får hålla koll…Stackars nyblvna mamma, även om de gjorde snitt så känns det säkert i kroppen…

  Här åskar det, om vartannat, mullrar och regnar. Man får göra annat. Städa, diska, möblera, påta lite här och där…
  Kram

 8. Min äldste vägde normalt nåt på tre+ kilo. Hur mycket exakt kommer jag inte ihåg. Cirka det samma vägde min dotter. Men den yngste vägde 4.5 kilo. Men både han och den äldste är 1,94 och de väger över 100 kg nu. Tror jag. För den yngste har i alla fall gått med i Viktväktarna.

  Kram/Gilla

 9. Hej, Veiken

  Det vet du väl att i Texas är allting störst 🙂

  Deras motto är ”Don’t mess with Texas”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s