Jag blir skräckslagen…….

………när jag läser dagens GP, pappersversionen och sedan nätdito.

Socialstyrelsen har granskat ortopeden i Mölndal och det verkar vara mycket lite som fungerar tillfredsställande.

Ett litet axplock av vad som hittades:

 •  Två personer blev förlamade sedan man missat frakturer i ryggraden. Den ene dog.
 •  Provsvar som visade cancer blev liggande oläst i flera månader. Patienten dog.
 •  Ung innebandyspelare som brutit fotleden invalidiserades efter vävnadsdöd i vadmuskeln.
 •  Två personer fick livshotande blodproppar i lungorna.
Dessutom har man svårt med schemaläggningen eftersom en del läkare inte vill jobba på akuten och för att klara den bemanningen är det stafettläkare som gäller.
Jag kan tänka mig att det här är toppen av ett isberg och att fler sjukhus borde granskas ordentligt och hela tiden av Socialstyrelsen.
Jag har dessutom en känsla av att det är en tillåtande attityd från ledningen när sådant här kan etableras och fortsätta…….
Det hjälper inte att skrika på mer pengar när folk inte gör sitt jobb fullt ut, utan beteende och rutiner ska ses över och sedan ska det jobbas utefter vad man kommer fram till.
Vågar jag bli sjuk? Är det jag eller en närstående som drabbas nästa gång?
Dessutom ska vi vara fullt medvetna om att många patienter får all den vård och omsorg dom behöver av kompetent personal – men ingen vet vem som drabbas eller när!

12 reaktioner till “Jag blir skräckslagen…….

 1. Jag har varit på Ortopeden i Mölndal en gång. Jag ramlade ner för en trappa och stukade foten så jag inte kunde gå. Läkaren ville inte ens ta i foten och tyckte inte att röntgen var nödvändigt (fick tjata mig till det) och sen tyckte han det var onödigt att jag skulle ha kryckor. Jag åker aldrig mer dit! Jag gick med kryckor i fyra veckor efter det.

 2. Ingen rolig läsning. Jag sitter just nu och knåpar på en anmälan till Patientskadenämnden gällande min mor. I hennes fall var det flera faktorer som till slut ledde till hennes bortgång. Det började med att dagen innan hon skulle skrivas ut för sin lunginfl. kom en sjukgymnast upp och slog till henne hårt i ryggen för att slå loss ev. slem. Resultatet blev att en kota gick sönder och en benbit skar av hennes ryggmärg. Hon blev förlamad från bröstkorgen och neråt. Därefter fortsatte felbehandlingen. Bl. gav de henne blodförtunnande sprutor när det upptäcktes att hon fått blödande magsår av kortisonet för ryggskadan. Oj, det blev en lång kommentar,,Kram på dig

 3. Man skulle kunna stänga av en läkare direkt efter 1 varning inte får fortsätta göra fel.sparka han för livstid med en gång.ta hans legimation direkt.Ha en fin dag.kram

 4. Jag skrev till min andra blogg vän Yvonne när hon blev sjuk och höll på att få lunginflammation. Det är farligt att bli sjuk och åka in på sjukhus. Nu är hon på bättringsvägen och jag tror hon nästan är fri från hostan. Obs! Jag opererade bort blindtarmen när jag var 17år. Efter några dagar när jag vart hemma någon dag, så svimmade jag nästan av på toaletten. Hade då fått inre blödningar pg. av läkaren inte knutit eller sytt ihop ordentligt inne i magen på mig. Fick ligga på sjukhus i 3 veckor, och när dom tog stygnen så blev ärret inflammerat och dom fick tappa ur var ur såret. Himmel! Jag trodde aldrig jag skulle bli frisk. Det var då jag lärde mig sova middag, för jag var så trött och orkeslös efteråt. Ska gå och vila en stund nu för jag har precis ätit. Ha det så gott där nere i Göteborg. 🙂

 5. Auroras kommentar är så man inte kan tro att det hände. Slå nån i ryggen så kotorna bryts! Kanske modern led av osteoporosis. Resten är lika otrolig.
  Yvonne J’s kommentar är inte mindre skrämmande. Här har det på senaste tiden talats om kirurger som tar av fel fötter och ben även om dom skriver på med stora bokstäver, vilken del det är som ska av.

 6. I Lund slutar personalen på hematologen för att de inte orkar med nerskärningarna. Då får man säkert skuldkänslor också när man inte orkar längre. Besparing på sjukvård är inte så bra,nej…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s