Bostadsbrist eller inte?

Sveige har STOR bostadsbrist och det byggs alldeles för lite enligt ”dom som kan”, men i Göteborg tackar sex av tio nej, när dom får ett erbjudande om lägenhet.

12000 lägenheter behövs i Göteborg, men om 60% tackar nej….hur stor är bristen i verkligheten och varför tackar man nej om man inte har någonstans att bo, även om inte planlösning eller läge är perfekt?

Ge lägenheterna till studenter som kommer utifrån istället så att allt blir snabbt uthyrt. Där är det verkligen kris….vi behöver studenterna och dom behöver någonstans att bo!

Dessutom bygg fler lägenheter, Sverige är ett glesbygdsland, så det finns plats

Annonser

12 thoughts on “Bostadsbrist eller inte?

 1. Ja man begriper inte. Vissa rum/lägenheter duger inte???

  Stockholm är ännu värre. Dottern har bott trångt i snart 20 år. Och det de vill köpa efter slåd bostadsrätt kostar mer än två mille, snanare det dubbla. Och med nya lån, krediter m m måste stora sunor betalas in i förskorr. Vilken ung familj har de pengarna – om de inte heter von Oben eller någon person med blått greveblod i.

  Här stilar regnet, Det varierar i vårt avlånga land.
  Kram

 2. Är lägenheterna för dyra? Eller det är ”nej tack” till lägenheterna i alla prisklasserna? Dubbelköar man på något sätt?

 3. sonen har stått i kö ett år. Men så vill han bo centralt. Dottern skaffade jag lägenhet genom kontakter. Det får väl bli så med sonen också. Tyvärr är det så att kontakter måsteman ha. Kram

 4. Jag hörde dom pratade om
  det där på radion i morse, inte klokt vilken brist på lägenheter det är för alla studenter..Likadant varje år inför starten. Här i stan har dom byggt till med lägenheter men ändå räcker det inte,och i år blir det ännu värre enligt dottern som jobbar på det stora bostads bolaget i stan. Ett riktigt pusslande blir det för alla parter..
  Kramiz!

 5. Här i stan verkar det som om de kommunala bostadsbolaget Roslagsbostäder just nu inte har en enda ledig lägenhet här i stan. Det så åtminstone en bekant till mig för bara ett litet tag sedan….

 6. Sverige spela inte bra mot Japan dels för de blev ströda av en skada på uppvärmningen och fick andra uppställning helt. De spelar låååångt mkt bättre än mot japan.

  Kritikerna är bra på och döma, de hade en dålig dag. man får inte glömma de slog USA som är i final nu…men det glömmer man bort så fort man förlorar en match! Sverige har goda chanser och vinna imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s