Vinter eller sommar……

……. spelar ingen roll. SJ har problem. Är det inte snö så är det regn eller åska. Det finns tusen anledningar till att tågen inte går som dom ska och det verkar vara rena ryska rouletten. Kommer – kommer ej…….

Det gäller att ha matsäck med om man ska åka längre sträckor.

Förslag:

Mackor med kaviar och stekt ägg, några frukter, lite dricka om det blir väldigt varmt, en bok (kan man inte äta, men man fördriver tiden), en risifrutti, lite snacks så klarar man sig en bra stund om det händer.

Oj, jag glömde en ficklampa och varma kläder om det är vinter.

Det är ett helt äventyr att åka med SJ. Kanske dom skulle ta ett äventyrstillägg också.

Den här gången är det regn och åska som har ställt till det i östra Sverige (Östergötland och Sörmland)

Jag sitter där jag sitter i mitt uterum och lyssnar på regnet som strilar ner på taket!

13 reaktioner till “Vinter eller sommar……

 1. Jo, det förekommer en del strul, men är det så vanligt som kritiken vill göra gällande? Jag reser en del med SJ, utan strul! Antingen har jag väldig tur eller är det som jag tror… strular gör det ibland, men oftast fungerar det enligt tidtabellen.

 2. Varför inte lägga till att samma problem gäller även för Veolia samt Östgötatrafiken med operatören DB Regio, som inte heller de kan köra tåg i aktuellt område?

  Allt är inte SJ…

  1. Även DSB First tvingas ställa in sina tåg, för att SJ och Veolia ska komma fram.

   På så sätt blir vi i Jönköping utan tåg, för att det regnat lite i Norrköping.

 3. SJ är ett äventyr av sig själv. De prylar Du räknar upp är nödvändiga att ha med för att stå ut på en tur med SJ. För de vet man aldrig hur det kommer att gå. Hur lång tid det kommer att ta m.m….

 4. Som väl är, så har jag inte behov av att resa med tåg. Om vi ska till exempel till Stockholm flyger vi. För att resa med tåg är både tidsödande och jobbigt. För man måste byta tåg på vägen också. Visst tär det på naturens resurser. Men vad göra.

  Svar: Det som har hänt i Norge nu är helt fasansfullt, som du skrev hos mej. Jag orkar inte med så mycket mer av all denna rapportering. Inte för att jag inte vill engagera mej, utan helt tvärtom. Jag engagerar mej FÖR mycket.

  Kram/Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s