Hur kör du egentligen?

26 stycken blev fråntagna sitt körkort vid en hastighetskontroll och ytterligare 45 körde ”bara” för fort.

Det hände på 40:an utanför Borås och jag kan bara hålla med; folk kör som skållade råttor på våra vägar. Själv brukar jag hålla mig vid några kilometer för fort, men blir omkörd så det svischar om det.

Visst kan det vara lite högre tillåtna hastigheter på vissa ställen, men det är faktiskt vad som visas på skyltarna som man ska rätta sig efter.

Farten dödar som bekant, men alla inklusive mig själv tror att:

Det händer andra, men inte mig! 

Vad är det som gör att vi inte kan ta det lugnt någon gång någonstans?

11 reaktioner till “Hur kör du egentligen?

 1. Här i årsskiftet (har jag för mig att det var) sänkte dom hastigheten på motorvägarna från 120 till 110. Nu första juli satte dom av nån outgrunlig anledning tillbaks den till 120. Så onödigt! Bortsett från att hastighetssänkningen räddar både liv och miljö, vad ska inte dessa två ändringar ha kostat i pengar?

 2. Så skönt det är att ingen kan skylla på mej att vara en fortkörare. Jag har inte kört bil sen 1999, men har ett körkort, som jag använder som leg. Bert är heller ingen fortkörare utan kör försiktigt. Bra va?

  Kram/Gilla

 3. st är det lätt att köra för fort, särskilt på rakor med lite trafik. Men man blir omkörd även om man kör för fort. Tom långtradare kör om. Kramen

 4. Till att börja med så är fartbegränsningarna på dom allra flesta fina motorvägar ett stort skämt,Och det tycker dom flesta om man tittar på vad folk röstar på, Vi kan lätt höja farterna på vissa sträckor till 130 igen som det var en gång i tiden och då var inte bilarna hälften så säkra som dom är nu. Noll vision är sossarnas jävla på hit och kommer aldrig fungera ens med häst och vagn, men det kostade väl skattebetalarna några miljarder inan dom upptäckte det.
  Sen är det så att det är inte farten som dödar vilket dom har lyckats lura i folket utan det är dom som är osäkra och i dom flesta fallen inte kan köra bil.
  Om polisen skulle i stället koncentrera sig på att bötfälla och i dom grova fallen Ta körkortet för dom som ligger för nära framförvarande bil eller inte använder blinkers på rätt sätt eller tex tränger sig, kör på vägrenar, flyttar sig inte från högerfil och underlättar omkörning, mm mm Så skulle dels trafiken efter ett tag fungera och flyta mycket bättre och dom flesta skulle få en helt annan respekt för polisens arbete och det skulle garanterat minska olyckorna.

 5. Jag kör så lagligt man bara kan.
  Jag har aldrig åkt dit för fortkörning.
  Hmm..visst har jag fått betala en och annan parkeringsbot,men det är en annan sak.
  Det dödar ju inte någon 🙂
  Kram!

 6. Den frågan har jag också ställt mig. Fast jag kanske inte ska säga så mycket. Jag har av gammalvana kommit på mig gånger att köra den gamla hastigheten på 76 där de har sänkt hastigheten till 70 och 60 istället för 90 som det var förr och jag sitter som gammalt och kör 90 tills jag har åkt förbi. Då jag kommer på att de har ändrat. Det är ju som om man inte kan läsa skyltarna ibland….

 7. ja varför kan vi inte ta det lite lugnare, det är i det långa loppet inte många minuter som man vinner på att köra lite fortare ändå
  Sv: det var inte blomman utan den lilla pippi-fågeln som är till Rovie 🙂
  kramar

 8. Jag har ju själv inget körkort vilket innebär (om du frågar min man) att jag klagar på att alla kör som idioter. Jag har blivit räddare ju äldre jag blivit men jag tycker det är läskigt med trafik för det känns verkligen som ALLA har skitbråttom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s