Världsjamboree

PÅ Rinkabyfältet utanför Kristianstad har det samlats scouter från hela världen på jamboree.

Scouter från 145 länder är på plats och antalet är 39000.

Temat för årets läger är möten, natur och samhörighet och det måste vara fantastiskt att i tio dagar få dela sin tid med så många människor från olika länder.

Min pappa var som scout  med på den andra världsjamboreen, året var 1924 och var förlagt till Danmark. Jag har  en bok med massor av bilder från jamboreen 1924.

Man ser på bilderna att en del har hänt på 87 år…… Det är roligt att bläddra  i den här lilla boken ibland.

Skånskan  SvD  Expressen

13 reaktioner till “Världsjamboree

 1. Jag var med scout när jag var ung.idag mindre sol.igårkväll var det mycke varmkväll.skönt att lugnat ner sig idag.så kan solbrännan lägga sig.till nästa sol press.ha en skön dag.kram

 2. De tre r:en, Ravlunda, Revinge samt Rinkaby. Alla tre militära skjutfält eller övningsfält i skåne som jag har spenderat en hel del tid på. En av de första gångerna jag spenderade två veckor i tält på Rinkaby var våren 97 då jag gick på officershögskolan och gick som chef över en pluton från Lv4. En övning med luftvärn från Lv3, Lv6 samt Lv4 ur armén samt F17 och F10 ur flygvapnet. Var ganska trevligt. 🙂

  Skoj scouterna får låna det en stund… 🙂

  Puss Morfar

 3. Jag har aldrig hört det här uttrycket förut, men det låter som en fantastisk företeelse! Tänk att få samlas så många ungdomar från hela världen! Och så många kontakter som kan knytas över gränser.

  Jag tror att vi har en bekant scoutledare som ska delta.

  Läste i tidningen att man utökar bevakningen av lägret med anledning av terrorattentaten i Oslo. Hoppas att man slipper hot och incidenter.

 4. Tänkte jag skulle åka dit en dag nästa vecka och besöka

  så tänker jag med, jag struntar i hur många bloglovin prenumeranter nåhon har, 10 eller 4000, gillar jag bloggen så gör jag 🙂

 5. Hade ingen aning om att det anordnades scout jamborees så tidigt. Vad fantastiskt att du fortfarande har ”bilderboken”.

  Själv var jag med i Garderna, som var Frälsningsarmeens flickscouter. De yngsta var ”Solstrålarna”. – Kära gamla Frälsis! Vad kul vi hade.

 6. En hel del har hänt under de åren..
  Jag hade inte varit i Torekov innan, första gången jag träffade Biggan var i Ullared 🙂 Kram

 7. Jag hörde dom prata om det på radion. Så mycket folk,men oj så roligt dom måste ha och intressant att få träffa så många från andra länder.
  Kram vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s