Det är historia nu…….

Drottning Silvia har gjort en utredning om sin pappa och hans affärer. Det är hans  medlemsskap i det nazistiska partiet bl.a som har varit tapeten många gånger.

Det har kommit fram att pappan har bytt företag med en jude under kriget. Tagit över judens företag i Tyskland och överlåtit  en kaffeplantage på densamme, så att han skulle kunna åka till Brasilien. DVS hjälpt honom att undkomma nazityskland och dess fasor.

OCH? säger jag precis som barnen brukar göra.

Det är över 70 år sedan och männen ifråga är båda med all säkerhet döda. Det spelar absolut ingen som helst roll idag om drottningens pappa var fullblodsnazist, så länge hon själv inte är det.

Jag förstår fullkomligt att hon vill veta mer om sina föräldrar, men det har ingen annan med att göra.

Utredningen är gjord, drottningen och hennes syskon  har fått veta. Låt det stanna vid det!

Annonser

17 thoughts on “Det är historia nu…….

 1. Varför är det inte vår sak? Hon är en publik person, och intressant för många svenskar att veta mer om. Om du inte är intresserad, köp inte tidningen, men dom som är kan väl få läsa lite om hennes familjs nazistförflutna.

 2. Det var ju också ett sätt att hjälpa den mannen att kunna emigrera till Brasilien. Då kan ju inte Silvias Pappa skyllas för att ha övertagit mannens företag.

  Kram/Gilla

 3. Håller helt med dig, ingen av oss har egentligen med saken att göra.
  För mig känns hela historien ointressant, och dessutom borde pappans agerande vara preskriberat nu

 4. Ja han räddade en jude och tjänade bra med pengar på det för inte fick väl juden tillbaka sin fabrik efter kriget… Mer intressant är att Silvia själv troligen är judinna men det lär hon väl knappast utreda för det vore en verklig skandal för kungahuset och Sverige!

 5. Den judiske affärsmannen och hans familj räddades från en säker död av Silvias pappa. Det tycker jag är hedersvärt. Att vissa klagar på detta tycker jag är lågt. I enlighet med de nazistiska lagarna kunde judars affärer/fabriker/ägodelar konfiskeras av tyskar. Att nu Silvias pappa gav bort sin kaffeplantage och tre fastighetstomter för något han kunde ha fått gratis visar att han till skillnad från många andra hade en del folkvett. Även det är hedersvärt.

 6. självklart, förstår inte att det ska tas opp det är ju inte hon som gjort något, och det är ju svårt att anklaga när dom inte finns längre. det kan ju silvia stackarn inte rå för. kramar biggan

 7. Håller med om att det om hennes pappa har ingen annan med att göra.
  Kan ju inte ha varit så roligt med alla dessa skriverier…
  Säkert det är skönt att utredningen är gjord nu och ja, hoppas det får stanna vid det
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s