Veiken bit för bit 5.

Ni har fått håret, ögonen, munnen och ”taxöronen” nu får ni:

Handen

Säg hej till chefen….. min vänsterhand är guld värd……. den sköter det mesta en hand ska göra.

Den kan vara mjuk och len som det mjukaste mjuka när den träffar ett barn. Den har en fasthet när det behövs och är lika envis som ägaren. Den skriver sällan, för när  det var dags att fatta pennan för skrift, fanns där en lärare som förbjöd vänsterhänder att skriva. Högern fick bra träning på det viset och klarar det mesta, men kan inte på långa vägar mäta sig med vänstern.

Jag är så rädd om vänstern att jag ligger på hela den armen när jag sover, så ingen kommer och stjäl den från mig 🙂

22 reaktioner till “Veiken bit för bit 5.

 1. Är avundsjuk på er vänsterhänta som var tvungna att använda högern (är gift med en). Själv är jag högerhänt och vänsterhanden har jag bara för att de skulle se konstigt ut annars…..

 2. Det är inte alls dumt att ha en vänsterhand.

  Men kan den inte skriva alls då. Jag hade nog hoppats på att du kunde skriva lätt som en plätt med bägge händerna 😀

 3. Så var det förr, att man inte fick använda vänstern. Det är ju skönt att man tillåter det idag. För det måste ju vara jobbigt att byta sida, när man är vänsterhänt.

  Svar: Tack för komplimangen. Men lurat???? Vaddå?

  Kram/Gilla

 4. Fina naglar…. 🙂 Och hand såklart 🙂
  Du skriver så bra!

  Och tack för din fina kommentar hos mig, du har så rätt så 🙂
  Har du mer kloka råd säg? 🙂

  Kram

 5. Vänsterhänta sägs vara intelligenta 😉 Min pappa och min son är vänsterhänta. Jag har guldet på höger och förlovningsring i stål & guld på vänster 😉 Mina mest värdefulla smycken 😀

 6. Jag är tvåhänt. Gör allt både med höger och vänster, Förutom då att skriva som sköts av höger. Men annars tar jag den hand som är ledig. Kram

 7. tack för kramen hos mig och skickar en tillbaka
  Jo, jag kommer ihåg att förr de försökte tvinga vänsterhänta att skriva osv. med högerhanden
  kan tänka mig du är rädd om din vänster hand.
  kram

 8. Nykter är jag allt så här på torsdags kvällen,haha….grönt kaffe var nytt för mig med. Hade jag inte köpt den där lotionflaskan med kaffedoften så skulle jag inte vetat nåt heller. Men det finns faktiskt att köpa och är som du sa omogna bönor, och innehåller mycket antioxidanter så nyttigt är det också. Undrar vad det smakar?
  Trist det där med att vara vänsterhänt förr och tvingas att skriva med högern.Tack och lov att det inte är så nu,
  Kram vännen!

 9. Så härligt att kunna ligga på armen. Har jag inte kunnat på 15 år på grund av domningar.
  Sv: Tv:n och matchen kom igång efter en halvtimme. Kramiz

 10. Mors,,Bra att ha en hand som kan vara både mjuk och hård..
  Jag är högerhänt,,när jag skadade den 2002 och låg på Uppsala lasarett så försökte jag lösa korsord med den vänstra,men jag klarade inte av att läsa vad jag skrev,det tog några dagar innan jag fick till bokstäverna..Haé Kram.

 11. Jag spelade ping-pong med en granne som var ambi-dextrous, som det visst heter. Han spelade lika bra med höger som vänster. Inte att rekommendera som motståndare- Bollarna bara visslade förbi stackars mej (som brukade vara ganska bra på pingis)

  Händer är fascinerande. Min mor hade matservering och gjorde det mesta själv. När hon smekte mej på kinden var det nästan som sandpapper, men det var skönt i alla fall. Allt arbete hon gjort efter hon blev änka, visade sej i hennes händer – grova och kärleksfulla.

  1. Det är ju så att vi är sammansatta bit för bit och alla delar är lika viktiga. Jag gör den här listan för att folk ska se att det fungerar alldeles utmärkt utan en massa operationer och annat även om det inte är så vackert.
   Vi duger så bra som vi är på gott och ont. Tyvärr förstår inte många unga tjejer det utan mår dåligt och vill leva upp till ett visst ideal! Kram på dig

 12. Jag vet ju att det var så – men varför i allsindar fick man inte skriva med vänster hand??? Det verkar helsnurrigt…

  Själv skrev jag med båda händerna – efter humör helt enkelt! – när jag var liten ända upp i skolåldern, men höger tog över mer och mer så nu är jag helt högerhänt. 🙂 Men det känns inte ”onaturligt” att skriva med vänster hand, det blir bara svårare och fulare. LOL!

  Däremot använde jag alltid höger hand till det mesta annat. Det var främst att skriva som jag gjorde med båda händerna (inte samtidigtI av någon anledning. T.ex. att klippa osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s