Osthyveln

Turister som kommer till Göteborg vill gärna åka Paddan, men måste vara beredda på det här.

Under en massa broar och till slut osthyveln innan hamnen väntar. Lite beroende på högt och lågt vatten, men det ser ut så här.

Om ni är rädda om huvudet så är det läge att krypa i hop och ibland lägga sig på durken……

Voìla, det gick den här gången också. Nu är det läge att resa sig och njuta av vår fina hamn!

25 reaktioner till “Osthyveln

 1. Paddan är mysigt. Från mammas balkong ser man dom flera gånger om dan. Dom vänder ju där ute vid fiskhamnen och hon bor ju på andra sidan. Har inte åkt sen Alex var under året. Jo en gång en vinter när Alex var 2, till Liseberg gick den då.

 2. Det var många många år sen jag var i Göteborg och när jag var där i början på 70-talet, så tog vi kryssen över Göta Kanal i stället. Det var inte så dumt inte. Tyvärr har jag inga bilder därifrån, för vi lät framkalla dem till diabilder.

  Att åka Paddan ser verkligen trevligt ut.

  Svar: Du kan tro att jag blev glad också att jag fick vinna igen. Småfåglarna hade inte fel. ;D

  Kram/Gilla

 3. Ojojoj, det här väcker ”traumatiska” barndomsminnen! Första gången jag var i Göteborg, något sommarlov när jag gick på lågstadiet, åkte jag den där båten med mamma och pappa. Just då var det tydligen extra högt vatten eller något, så de var osäkra på om det ens skulle gå att åka under ”osthyveln”. ”Äh, vad fasen, vi provar”, sa någon och jag blev livrädd, låg och darrade på golvet och var övertygad om att vi skulle fastna. Pappa bara skrattade och tyckte att det var jättespännande. Vi kom igenom som vi skulle, men läskigt var det!

 4. hihi vad skojigt det ser ut! Nästan lite läskigt, tänk om vattnet blir för högt och inte båten går under…

  Svar: Jodu, det där med sova, det kan jag 😉 Antar att jag laddar upp batterierna just nu, för det känns inte omöjligt att sova hela dan och hela natten 😛 haha
  Kram

 5. Vad menar du med det, att det finns två rivjärn hos mig,haha….
  Bra överskrift du hade där, osthyvel, passar bra ihop med rivjärnet..hmm…
  Då gäller det att vika ihop sig som en fällkniv i den båten om man vill ha kvar huvet..tsss…
  Kramen på dig♥

 6. Hej du,ja det är bara att gratulera Gilla,och till dig säger kag ,,lycka till vid nästa utlottning som kommer om ett tag. Ja Paddan i vissa lägen är som en Skapell,,man kon om man inte ser upp bli huvudlös…Haé Kram.

 7. Jag minns fortfarande när jag var på skolresa till Göteborg som barn och vi självklart måste åka Paddan under bron. Jag tyckte det var rätt otäckt att huka ner där. Undrar hur många man har halshuggit genom åren?

 8. Har hört talas om denna osthyvel…nu fick jag lite smått panik…Fast jag antar att de ser till att alla passagerare har böjt sig tillräckligt långt ner eller…Kramiz

 9. Godmorgon.Jag har åkt med paddan med,då fick jag med ducka.Idag vädra jag täcken ute i solen.ska ut sätta mig på balkongen njuta av solen idag.Ni får har det så bra .kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s