Östra USA skakat

USA har väntat länge att det ska komma ett skalv på västkusten. Ingen ifrågasätter att det ska komma ett jätteskalv – frågan är istället när.

Nu har det tagit en annan väg och östkusten har skakats i ett  jordskalv som uppmätte 5,9 på richterskalan och hade enligt USA:s geologiska institut sitt epicentrum nära Richmond i Virginia.Det räcker långt till att skrämmas rejält och man har evakuerat Pentagon.

Det verkar som inga större skador har uppstått, tack och lov.

Jag är tacksam  över att jag aldrig har upplevt ett skalv. Det måste vara  en oerhört traumatisk känsla när det skakar under fötterna och husen svajar.

Låt oss hoppas att det stannar vid detta och att allt är OK överallt!

Ruth i Virginia hur har du det och hur mår du?

9 reaktioner till “Östra USA skakat

 1. Det är inte roligt när det skakar under fötterna. Jag har varit med om två jordbävningar. En i Grekland och en hemma hos oss själva. Det var för kanske tre år sen, att jag vaknade av att hela sängen skakade från fotänden till huvudänden. Det var faktisktriktig ruggigt. Så jag kan tänka mej att folk kan få panik.

  Hoppas att Ruth är frisk och kry.

  Kram/Gilla

 2. Vi hade ett härom året. Men jag var nog den enda som inte kände av det.Var på språng i trappan samtidigt och tänkte inte så mkt på att det skakade. Kram

 3. Jag fick ett mail från min mail-vän i New Hampshire och de kände av jordbävningen också
  och det var den största jordbävningen de känt av på länge
  Skönt att det inte blev större skador och att ingen människa kom till skad
  Jo, det måste vara en traumatisk känsla att känna hur det skakar under fötterna…så hjälplös man måste känna sig..
  kram

 4. God morgon. Ja det var länge sedan jag hörde från henne, hoppas detta gått obemärkt förbi. Tur man inte bor på sådana ställen. Kram

 5. Usch och fy, inget roligt. Här i Turkiet (Alanya) kan det skaka lite ibland. Jag har dock aldrig märkt något. En gång hörde jag av en vän som bor inte så långt bort, i Oba några kilometer bort att det skakat så lampor svajade, böcker trillade ur bokhyllor…här märkte vi ingeting. Glad för det.

 6. Tack för era tankar! Allt är OK här. Jag bor ca 14 mil fr epicentrum och ca 4 mil fr Washington. Det var strax före kl 2 e.m. – tittade på TV då jag hörde nåt som lät som en storm och sen rörde sej allting. Det varade nog omkr 50 sekunder el. så. För en mindre quake är det ganska länge. En del småsaker föll av en hylla men annars ingenting. El och telefon funkade.

  För mej, som bott i närheten av San Andreas fault i N. Kalifornien i 20 år, var det inte skrämmande. Vi hade små tremors då och då, nåra sekunder bara, och man tänkte aldrig på det. Men att ha jordbävning HÄR, det är verkligen ovanligt. National Cathedral i Wash. skadades. Lincoln Memorial har stora sprickor, så blir stängt, liksom många av de andra monumenten. Alla skolbyggnader måste kollas, givetvis.

  Enda gången jag varit riktigt rädd, var när vi bodde på ett hotell i Anchorage, Alaska 1973, Vi var på 12e våningen. Mitt i natten började hela byggnaden gunga och nån idiot sprang ute i korridoren och skrek Earthquake, earthquake. Tur nog blev det ingen panik och svängningarna slutade.
  Men nog kände man sej väldigt liten.

  Och nu väntar vi hit Hurricane Irene, som är på väg från Karibiska
  sjön/havet!

 7. Jag har inte riktigt följt med i rapporterna om jordbävningen i östra USA. Tur det inte hände värre i Virginia…
  Vi hade ett jordskalv i Skåne för ett par år sedan (som andra redan kommenterat) Jag själv hörde bara mullret, men maken som var på andra våningen kände hur huset skakade. Mycket egendomlig och skrämmande känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s