En söndagssaga

Det var en gång en kung som bodde i ett land långt borta från Sverige. Det lilla landet ligger långt ner i Afrika, heter Swaziland och har lika många invånare som Stockholm ungefär.

Människorna som lever där har ca  en dollar om dagen och kungen vakar över sitt lilla kungarike. Till det behöver han pengar, mycket pengar. Han har därför uppmanat sina undersåtar att ”dra åt svångremmen”

Dom 100 miljoner dollar som han äger räcker inte till allt han måste göra.

Han tyckte att det lilla landet skulle behöva ett nödlån, så kungen vände sig till Sydafrika som beviljade lånet på 330 miljoner dollar!

Nu tyckte kungen i det lilla landet att han varit så duktig och ville ha provision. Han nöjde sig med bara 57 miljoner dollar som han ville ha för eget bruk.

IMF och Världsbanken sade nej……..

Kungen lever vidare och människorna i det lilla landet också. 70% av dom har den nätta summan av 1 dollar om dagen att smörja kråset med.

Se det var en riktig saga, fast ändå inte.

Sagor brukar inte vara sanna!

Annonser

15 thoughts on “En söndagssaga

  1. Om det vore en saga så kom snart riddaren in i bilden och omfördelade pengarna mera rättvist. Men eftersom det nu inte är en saga så får kungen antagligen fortsätta vara kung och folket fortsätta vara fattigt :/

  2. Djävla Kung!!!
    Läste i en kommentar du gjort hos mig att du ”nästan” bor i Partille. Nu undrar jag var ”nästan” är. Vill du berätta. Skulle vara kul att ses någon gång jag är ju nere I Partille ganska många gånger om året.

  3. Jojo, det brukar vara så nere i Afrikat. Och sen vill de afrikanska mångmiljonärerna till ledare att västerländska låginkomsttagare med surt förvärvade skattemedel ska finansiera Afrikas välfärd. Statligt bistånd kallas det tydligen och man får absolut inte välja bort att delta i den omvända kolonialismen. Alla ska vara med – oavsett om de vill eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s