Kör försiktigt…

Jag hörde något om nollvision i trafiken och att antalet döda skulle ligga nära noll.

Nu ökar antalet döda i trafiken kraftigt och 148 har omkommit det första halvåret enligt preliminär statistik, vilket är en ökning med 29%.

Jag kan förstå att det ser illa ut. Det är en klappjakt ute på vägarna. Det går fort, fort och har man en ”fin” bil måste man ju glassa lite och visa vad som finns under huven.

Inte nog med det, många är inte nyktra, har tagit droger eller är trötta.

Vi människor känner oss odödliga. Det händer andra, men inte mig………… Tyvärr får många erfara att det är helt fel. Olyckan slår till på en millisekund och man är chanslös.

Jag som kör nykter, utsövd och inte tar några droger, vet ingenting om vad som sitter bakom ratten i mötande bilar.

Ni som är ute och kör: Var rädda om varandra, kör försiktigt och ni har större chans att komma fram utan missöden!

PS. Telefonprat och att skicka SMS är också en fara. Jag begriper inte att Sverige tillåter det. Hut många olyckor har skett på grund av det?

Annonser

20 thoughts on “Kör försiktigt…

 1. Det är skrämmande att man överhuvudtaget tar droger eller kör bil onykter. Till det kan man räkna att man sitter och SMSar eller pratar i telefonen samtidigt som man kör. Det gör också att uppmärksamheten inte är var den borde. Det skulle verkligen förbjudas också.

  Kram/Gilla

 2. Det är skrämmande att man överhuvudtaget kan tänka sej att köra bil onykter eller drogad. Till det kan räknas att man sitter och pratar i telefonen eller SMSar. Det skulle också vara förbjudet, för man har inte den uppmärksamheten när man kör.

  Kram/Gilla

 3. Det är mycket skrämmande att även om man gör allt för att köra rätt så vet man inte vem man möter. På så vis kan vi aldrig få några garantier och olyckan kan vara framme när som helst. Egentligen kan jag tycka att alla bilar borde ha alkolås.

  Kram

 4. Visst är det förbud på att prata i mobil utan headset nu eller? Tycker att det är en bra sak! Sms kan den bredvid skicka eller så parkerar man om det är så viktigt! =)
  Kul att du gillade igelkotten, knåpade med dem igår!
  Kram Elenor

 5. Tanken är ju bra, men noll kommer det nog aldrig bli, jo om folk slutar köra bil

  Jag tycker det ändå är fantastiskt att folk inte dör oftare i trafiken är vad som görs….folk kör som idioter tyvärr 😦

  haha ja då kan du skippa den boken 🙂

 6. Nej precis, man vet aldrig hur den mötande bilen kommer att föras fram . Det gäller att ha riktig koll i trafiken,men det hjälper ju föga om man möter en påverkad onykter förare som har noll koll.
  Varför förbjuder inte Sverige prat i mobiltfn, dom flesta andra länder har ju det…hur lätt är det inte att tappa koncentrationen,
  Jag har lätt för att oroa mig när det gäller barn och barnbarn,överhuvudtaget nära och kära,icke minst min goa vovvsing, sån är jag,
  Kram vännen♥

 7. Det där med mobiltelefon är en stor fara i trafiken. OCH självklart alkohol och droger, men sånt är så ofattbart att man kan göra för mig! Hemskt är det!
  Kram
  Sv: Min hibiskus är 5 år, vet ej vilken sort, men jag förvarar den mörkt o kallt(i källaren på vintern) utan vatten, det funkar. Så åker den fram i marsmånad=D

 8. Precis det brukar jag säga: Man vet aldrig vad man möter! Det är skrämmande att veta att det är så många som troligtvis kör omkring påverkade…Bosse har andra faror också tidigt på morgonen då det ofta är älgar och annat vilt på och utmed vägen. Kramiz

 9. När jag just nu går på medicinbehandling rekommenderade läkaren mej att inte köra bil under behandlingen. Självklart kör jag inte bil med stark medicin i kroppen. Aldrig! Och som jag mått skulle jag aldrig sätta mej i bilen heller. Fy vad påverkad man är.

  Men jag tog upp med läkaren om att man i Sverige tog bort varningstrianglarna på starka mediciner och att det tyvärr är så numera att människor själva får välja huruvida dom är kapabel till bilkörning eller inte. Han höll med om min åsikt där – att det är helt sjukt. Att köra bil medicinpåverkad (stark medicin) är som att köra berusad eller narkotikapåverkad. Ska en person tänka ”njaa, jag tog bara en tablett morfin så det går nog bra”? Och det tycker jag kan jämföras med att personen på restaurangen säger ”nja, jag tog bara ett glas vin till maten så det går nog bra att köra bil för jag känner mej inte full”!! Hur vet dom det? Det är väl först i en olyckssituation dom vet hur dom kommer att reagera?

  Att köra bil medicinpåverkad KAN ge böter eller fängelse om man orsakat en bilolycka. Likaså om man blir stoppad av polisen och anses påverkad. Om denne har en medpassagerare kan denna/dessa också få böter då dom har skyldighet att stoppa en påverkad bilförare! Sedan är det ju inte bara att man kan köra i diket och skada sej själv, man riskerar ju andras liv på vägen!

  Mitt i rondellen nedanför oss står en bil som ihelgen kraschade in i ett träd, rakt fram i rondellen, drograttfylla!!! 😦

  SMS, matintag, telefonsnack, alkohol, droger och stark medicin går helt bort! När ska folk fatta att det är livsfarligt???

  Ha en fin helg!
  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s