Inte i år

Vi brukar ta en tripp till Stockholm en gång varje år, men i år blir det nog inte så, tyvärr!

Jag tycker att vi har en huvudstad som är värd många besök.

Mälarens Drottning bär sitt namn med heder. Senaste gången vi var där, tog vi spårvagnen ut till Djurgår’n. Åkte så långt det gick och sedan fick apostlahästarna ta vid.

En promenad ut till Waldemarsudde där det är otroligt vackert. Vi fick syn på en liten gångväg utmed vattnet och nyfikna som vi är, följde vi den en lång stund.

Vi kom så småningom till något som heter Biskopsudden där det ligger en marina med båtar som bara vanligt folk kan drömma om.

OBS! Det är gratis att kolla på 10 miljonersbåtarna. När vi blev mätta på det tog vi vägen genom ekskogen tillbaka till spårvagnens ändhållplats.

En liten utflykt jag kan rekommendera om ni redan har gjort stan på annat sätt!

Bland ekar i Eken!

15 thoughts on “Inte i år

 1. Vi har vår egna Ekhage här. Och som jag tidigare sagt . ska jag åka ngn stans blir det västerut till det betydligt gemytligare Göteborg. Kan du förstå det? 😉 Kram

 2. Stockholm är en fin stad. Många år sedan jag var där nu men förr hade jag en kärlek där och tillbringade varje helg och all annan ledig tid i stan under nåt år.
  Måste ändå säga att jag nog gillar fina Göteborg bättre.

 3. Ja det har varit helt underbart sommarväder idag… såg med det skulle komma åska, men det kommer säkert in hit till min sida av landet…. såg inte så ut iaf 🙂

 4. Håller på att sätta ihop en Stockholmsserie om lite udda platser som skall ta vid när jag är klar med London. Fotat på ett ställe i närheten av där du var som knappt Stockholmarna känner till. Gillar också Djurgården. Fick du åka NK-expressen också.

 5. Jaaaa, jag har också gått där, det är fantastiskt! Och på Waldemarsudde kan man ofta se fina konstutställningar.

  Enda smolket i bägaren var alla lösa hundar jag mötte på vägen, hundar som ägarna hade dålig pli på och som rörde sig över större områden. Jag är inte hundrädd men jag kan tänka mig hur det är för en sådan person. Det kan också bli problem att gå med egen hund i koppel. Kopplad hund + lös obekant hund är ingen bra kombo, det kan bli aggressivt. För att inte tala om det dilemma som uppstår om man har en liten löptik i koppel vilken blir uppvaktad av ett antal lösspringande hanar.

 6. Stockholm är en fantastiskt vacker stad! Vi var ofta ute och promenerade på Djurgården när vi bodde i Sollentuna. Och när jag jobbade på Skansen så red jag en hel del där ute när jag hjälpte till att motionera hästarna.
  Jag har till och med promenerat med elefanter där ute 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s