Sprit och cykelhjälm…

Om systemchefen får som hon vill, kommer det att bli möjligt att lyfta telefonen och beställa sin alkohol. Hemkört för en hundralapp eller så.

Man kan ju få mat hemkörd, så varför inte sprit också?

Det finns en liten, men dock skillnad. Om man är svårt alkoholberoende kanske man ska ut och hämta det man behöver. Egentligen tror jag om det kostar en hundring, åker folk ut till systemet i alla fall. Det blir ju några öl extra!

Vad värre är:

Bara hälften av barnen använder cykelhjälm när dom cyklar. Föräldrarna kan ju inte se allt, men kan försöka påverka så mycket som möjligt. Många barn skadas varje år när dom cyklar och med hjälm kan man ju hoppas att skadan blir lindrigare.

Vuxna som cyklar kan också skadas svårt om en olycka händer på cykel och föraren är utan hjälm. En bekant till oss dogdet viset.

Upp till bevis alla vuxna och sätt på er hjälmen när ni cyklar och bli ett bra föredöme.

Hmmmm…. jag undrar om spritleveranserna kommer att ske på cykel och har då föraren hjälm?

6 reaktioner till “Sprit och cykelhjälm…

  1. Hoppas dom får på hjälm. Här i skogen vore det billigare att få spriten hemkörd. Men det blir väl milpengar på det oxå. Ha det gott. Kram

  2. Ja det är ju smidigt att få det hemkört men som du skriver är det ju inte bra för alla med alkoholmissbruk. Skrämmande att inte fler barn använder hjälm. Här är det ju obefintligt. Alex har en och kompisarna skrattade så han ville inte ha den men när jag förklarade vad som kan hända och han sa det till kompisarna blev det tyst på dom och Alex får inte vara utan hjälm.

  3. Hjälmen är alltid på, bra och billig försäkring för huvudet! Synd att inte fler föräldrar har det, vore ett bra föredöme!
    Tack för gratulationen! =)
    Kram Elenor

  4. Här råder sorg i vår stad där en bekants syster och hennes man isommar ramlat omkull med cykel (bara!) och där hon blev svårt skadad och han avled av sina skador. Vilken chock! Cykelhjälm är ett måste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s