Handsprit eller tvål?

Jag säger ingetdera…..

Det gäller hygienen på förskolan och  hur man ska se till att sjukfallen minskar på förskolorna. Det är bara handsprit eller tvål och vatten som är aktuellt i diskussionen.

Alla vet att ju fler personer det är på en liten yta, desto fler smitt-tillfällen.

Alltså måste man börja i rätt ända. Gör barngrupperna hälften så stora som dom är nu och sedan kan vi diskutera om tvål och vatten eller handsprit är bäst, när det gäller hygienen våra förskolor!

10 reaktioner till “Handsprit eller tvål?

  1. Handsprit? Ja! Där det går, våran lilla sötnos gråter för att den svider på hennes händer…Viss narighet svider. Men absolut, handsprit eller pappershanddukar att torka sig med. En bunt kostar bara en tia på billigbutik.

  2. Det är ju liksom så att småbarn har en massa närkontakt och kanske är det också rätt bra med en del av detta smittande. Det borde hålla igång immunförsvaret.

  3. Ännu bättre är att fråga Politikerna om de kan dela handduk på de kommunala toaletterna och även dela kaffekopp (utan diskning emellan) vid kafferasterna. Så är verkligheten på många förskolor där barnen av besparingsskäl måste dricka ur samma mugg när de är ute och det är varmt. Likaså att det bara finns en handduk per toalett som byts typ en gång i veckan.

  4. Idag skyddar vi oss så otroligt mkt att immunförsvaret inte kan stärkas av sig själv.. Sund förnuft räcker långt. Man har sin egen handduk, man dricker ur sitt eget glas osv..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s