Lika inför lagen?

Prostituerade EU medborgare får fortsätta sin verksamhet i Sverige i tre månader sedan dom kommit hit, trots att sexköp  är förbjudet. En dom i migrationsdomstolen ger dom rätt till det. Prostituerade från länder utanför EU avvisas fortfarande.

Detta måste ju öppna för att all kriminell verksamhet kan fortsätta i tre månader för varje EU medborgare som kommer hit.

Jag undrar nu, hur länge måste en prostituerad vara ur vårt land innan h*n kan komma tillbaka och köra tre månader till?

Enligt min mening spelar det ingen roll vad det gäller. Är det förbjudet, är det……

PS. Med tillgängligheten, skapas kriminaliteten. Den som köper är kriminell, säljaren är det inte!

18 reaktioner till “Lika inför lagen?

 1. Du ska ha lämnat landets gränser och gjort en ny resa in i landet för att dina ”nya” tre månader ska räknas, på samma grunder som vi svenskar måste lämna asiatiska länder efter tre månader på turistvisum för att ha fått en utresestämpel för att kunna få ett nytt tremånaders turistvisum. Skillnaden är att vi i Sverige inte har någon kontroll på detta då vi inte har någon gränskontroll.

 2. Fast det är inte förbjudet att sälja sex i Sverige…bara att köpa, och det har ingen utav de prostituerade gjort sig skyldig till så vitt jag förstått iaf.

 3. Dessvärre så är faktiskt försäljningen inte olaglig idag bara den som brukar tjänsten, så med den korkade och hycklande inställningen till prostitution som lagen har idag är den ”importerade” prostitutionen i heller inte illegal. Är ett skämt att riksdagen ännu inte lyckats se över sexköptslagen och gjort försäljningen olaglig också, vi är ett av få länder i europa som har det så här, om inte det enda

 4. Å andra sidan är det inte olagligt att sälja sex. Om de som kan göra det olagliga, dvs köpa låter bli torde det inte vara så poppis att komma hit. Finns det ingen marknad så finns det inte.

 5. Nu är det ju inte kriminellt att sälja sex utan bara att köpa, så din koppling att all kriminell verksamhet enligt denna dom skulle få fortgå i tre månader blir lite fel…

 6. Nu är det ju så att det är sexköpet som är förbjudet. Sverige till skillnad från andra länder som kriminaliserat sexhandeln inte har förbjudit prostituerade att sälja sex, det är bara förbjudet att köpa.

  Därför ser jag inget problem med att prostituerade kommer hit. Det är snarare att efterfrågan finns som är problemet, så länge det finns personer i Sverige som är beredda att betala för sexuella tjänster så kommer det att fortsätta att finnas prostituerade. Svenska så väl som andra nationaliteter.

 7. Det väldigt underliga med detta är att enligt undersökningen om sexköpslagen som gjorde och skärpningarna som görs är att vare traffickingoffer vi finner ska automatiskt få uppehållstillstånd i landet just för att förhindra det där. Och här AVVISAR polisen prostituerade oavsett trafficking eller om de gör det av fri vilja för att de gör något som inte är olagligt per sé.

  Jag finner det högst osmakligt.

 8. Ett litet problem med ditt resonemang. Det som dom prostituerade gör är inte olagligt. En person kan sälja sex hur mycket den vill i sverige, men däremot köpa sex är en olaglig handling. Så dom kriminella i detta sammanhang är köparna.

 9. Vad som skrämmer mig är att jag inte är det minsta förvånad längre. Oansvarig finanspolitik korrigeras med mer av samma sak, arbetslösheten löses av att vi tar in mer arbetskraftinvandring och om vi vill minska koldioxidutsläppen så stänger vi kärnkraftverk eller försöker göra bensin (etanol av ved, istället för att elda den?)… Så med detta resonemanget borde detta minska prostitutionen ? Eller har det något med den öppna marknaden ? vi kanske skall bjuda in lite knarklangare när vi ändå är i farten (är inte knarklangning olagligt)… Och förresten går jag inte på resonemanget att säljaren inte är brottslig, jag tror att koppleri fortfarande är olagligt (hur många behåller 100 % av intäkterna och arbetar själva? )de är ju oftast organiserade. Det låter fint att säga att det är lagligt att sälja men det speglar inte verkligheten helt…

 10. Det är förbjudet att förmedla sex (”koppleri”) och att köpa sex. Den part som deltager i sexet och får betalningen begår dock inget brott.

  Hur länge måste en prostituerad vara utomlands för att en ny tremånadersperiod ska börja ticka? Räcker det om en prostituerad i Haparanda promenerar över gränsen till Finland och genast vänder om igen efter att ha satt sin fot i Torneå? Behöver utlandsvistelsen kunna styrkas? För exempelvis promenad och bilresor får man ingen biljett som kan visas upp. För tågresor Malmö-Köpenhamn t.o.r. får man en anonym biljett där det inte framgår vem som har rest, bara när och vart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s