Hälsa för hela slanten

 • Nu får man reda på att feta ungdomar riskerar för tidig tandlossning!  Det beror på att fetman lättare ger inflammmationer, med följd av att  tandfickorna kan bli för djupaoch inte på dålig tandhygien, . Det kanske är dags att belägga skräpmat med en mycket hög skatt och sänka skatten på frukt och grönsaker! Chips, läsk, godis och annat kan bli dubbelt så dyrt – minst! Då kanske befolkningen äter hälften så mycket? Önsketänkande? Troligen, men det är ju en prioriteringssak!
 • En annan del av befolkningen äter kosttillskott i parti och minut i förebyggande syfte för  att hålla sig frisk och alert, men nu varnas för att giftigt silver ( om man får i sig för mycket) finns i den här sortens preparat, trots att det enligt EU är förbjudet! Allt för att tjäna pengar – för det finns väl ingen annan anledning?
 • När man sedan väl är sjuk och man står med sitt recept på Apoteket, vet man inte vilket apotek man står i. Jag har inte den blekaste aning om vad ”mitt” apotek heter, nu när det är privatiserat! Det är en massa nya namn och jag struntar fullkomligt i vad det heter, bara dom har den medicin jag behöver till ett pris som inte är dyrare än någon annanstans!

14 reaktioner till “Hälsa för hela slanten

 1. God morgon. Ja alla apotek har ju inte samma avbetalnings system heller. Dotter från Sthlm är ju atsmaiker o behöver mycket medicin. Nu var hon tvungen att hämta ut mer i helgen när hon var här. Dom hade inte samma som i Sthlm. Hon fick skriva på nya papper så efter detta så kommer två räkningar varje månad ist för en. Krångel. Kramar

 2. ja jag håller med dig…höj skatten rejält på all skräpmat och snask. Här äter barnen fruktansvärt mycket snask. Ofta barnen får chokladpuddig, chokladmuffins, kex, chips…till mellanmål istf en frukt eller bara en macka med ost men så är många småfeta oxå har har hemska tänder. Det sistnämnda beror väl iofs mycket på att dom inte borstar. här har man synsättet att mjölktänderna behöver man inte borta för dom ska man ändå tappa *hm?*

 3. Vi har undrat många gånger varför folk klagar på att maten är dyr. Men man kan se att folk handlar massvis med onyttig ”mat”. Stora förpackningar Coca Cola eller andra läsksorter, Chips och godis blir det. Man ser sällan att folk handlar grönsaker och annat nyttigt, som dessutom skulle sänka matkostnaderna, förutom att man inte blir fetare.

  Kosttillskotten behövs inte heller. Det är ju bara att äta allsidig kost.

  Jag har inte behövt hämta ut mediciner än, så jag vet faktiskt inte vart jag ska vända mej för att få lågkostnadskyddet och rätta medicinerna. Konstigt att inte alla apotek tvings hålla fullt sortiment.

  Kram/Gilla

 4. Det är riktigt struligt nu med alla nya sk apotek. Jag har ingen aning om vad apoteket heter som jag brukar gå till.
  Ja skräpet kan dom höja skatten på.
  Kramar och ha en fin dag och vecka!!

 5. Fick erfarenhet av detta när jag skulle hämta ut mitt recept. På det tredje apoteket hade de min medicin. Tur man är ”frisk” så man kan åka runt till olika apotek, 🙂
  Ha en bra måndag själv har jag min lediga dag idag, Mmmm

 6. Ja matpriser kan det gnällas på, men dyrt godis,snacks och feta bakverk, det går så bra att köpa ändå.
  Det här med apoteken är lite förvirrande måste jag säga.Men jag säger som du, bara dom har det jag ska ha så,
  Kramiz!

 7. Fast.. hur vet du om de är dyrare eller inte?

  Jag går fortfarande till Apoteket i den mån jag kan. Liten protest antar jag.

 8. Jag tycker det är rörigt med apoteken. Man kan inte längre kolla om närliggande har en viss medicin hemma. Det hör kanske inte till samma kedja… Nej, nästan så jag vill säga ”Det var bättre förr!”

 9. Jag tycker också att de kan höja skatten på skräpmat. Då skulle nog detta lands befolkning lära sig att äta nyttigare. Det blir ju mer pengar över i plånboken då.
  Apoteken har blivit krångligare nu. I min stad har vi fått åtminstone ett nytt apotek. Så nu vet jag inte riktigt var jag skall hämta medicin någonstans och resterande varor som de brukar föra har ändrats mycket och annat har tillkommit….

 10. Kosttillskott är ju för det mesta (med vissa viktiga undantag förstås!) onödigt. Om man är frisk, äter varierat och inte är gravid behöver man inga kosttillskott. Men det finns ju alltid en bransch som vill tjäna pengar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s