Bor vi på Nordpolen?

Lite snö, vinter och halka. Mer behövs inte förrän konungariket Sveriges järnvägar ska falla samman, ställa in och bli försenade i timmar!. Det är skrattretande att ett sk. I-land inte ens kan hålla tågen igång när vintern kommer.

Vådligt vackert är det i alla fall med en vit vinter.

Inget tåg här…….

Inget tåg där…….

Var kan dom vara? Tågen är i alla fall inte där dom ska vara och där passagerarna är och väntar!

25 reaktioner till “Bor vi på Nordpolen?

 1. Skrattretande var ordet. Tragikomiskt, kanske är mer träffande. För det finns nog inget annat land i norra Europa där man lyckats strula till det så kapitalt som här i Sverige vad gäller kollektivtrafik och infrastruktur. Och ansvarigas lallande om vinter och snö som orsaker till att det inte fungerar, är så urkorkat att de borde skämmas ögonen ur sig. För vintrarna var betydligt hårdare förr, då fungerade det bättre… Och andra länder med liknande klimat som oss, som Schweiz, Österrike, Polen, norra Italien osv osv har inte i närheten av så mycket stopp och förseningar på grund av vintervägval. Vad det handlar om är att man gjort fatala felprioriteringar på flera håll under en låååång följd av år, resursbrist är vad det handlar om. Man vägrar att inse, att för att driva en verksamhet på ett säkert och tillförlitligt sätt så behövs det en viss nivå på antalet anställda, utrustning med mera, och den nivån har man medvetet underskridit länge. Nu får passagerarna ta konsekvenserna.

  Fast det ÄR vackert, med vinterlandskapet. Så länge man inte behöver resa kollektivt 🙂

 2. Precis.

  Den senaste ursäkten som man har hittat på för att inte köra tågen är förarbrist. Från GP: ”Öresundståget från Göteborg mot Halmstad 7.12 är inställt på grund av förarbrist och ersätts med buss.”

  Frekar06!

 3. Eftersom vi inte haft några vintrar att tala om så har de väl inte heller brytt sig om att kontrollera om sakerna håller för kyla.
  men jag ska inte åka tåg på ett tag…
  Ha en bra dag!

 4. OJ! Vilket vackert väder och vinter även där du bor!!! Har nyss varit på en skogspromend..med en geranne och hennes hund. Ljuvligt! OCH vackert!
  Kram!

 5. Det är nästan fantastiskt att järnvägstrafiken kan vara så sårbar i ett land som faktiskt ligger norrut på jordklotet. Har någon eller några missbedömt en del saker?

  Kram

 6. Vinter i Sverige.. vackrare nu än med allt slask, men attans för allt som sker i trafik, buss, tåg och allt vad det ställer till med. Och konstigt att ingen är förberedd 😉

  Jag inriktar mig på att ”trolla” bort all världens bekymmer bara jag får träna lite på min stav 😉

 7. Jag läste om tågen i morgontidningen. Visst är det otroligt men fina bilder har du lagt in i alla fall utan tåg. ha en fin fredag. Kramar!!

 8. Ja du,,att dela upp SJ i fler bolag är ju så urbota dumt,så det måste vara ett politiskt beslut,,ingen tar på sig ansvaret,,nån säger att det beror på den nya tekniken,,,gå tillbaka till ånglok då,,dom kom och gick i tid..En annan skyller på att det inte finns tillräckligt med vagnar,många är inne för underhåll,,fan det ska göras på sommaren.Ibland är det persnalbrist,,loken är på fel ställe osv,,det finns lika många idiotiska förklaringar som det finns dito chefer.Men bortsett från detta så blir det fina vinterbilder.Haé Kram.

 9. Håller med dej att det är dåligt att inte tågen går som de ska.Mycket fina bilder du har tagit.Om nu tågen hade varit där så hade man vetat att de hade urspårat totalt :)……Det bästa med badrummet blir nog att det blir lättstädat.Aha!!! du tycker också om Ajvar
  Kram!

 10. Sv: Ni bor verkligen underbart! Jag har bott underbart själv och det gör jag nu med, men det är inte underbart vinterväder här. Det är mer underbart på vår och sommar.

 11. Veiken !! Det är nog inte landet det är fel på utan tillverkaren av tågen. Jag tror X2000 görs i Italien eller Frankrike så tågen klarar inte vårat klimat och är inte anpassade för det. Ha en fin helg nu !

 12. Visst är det vackert, men nu får det gärna bli sommar!!! Gott att få åka iväg lite…Vi borde nog importera ner lite norrlänningar så hade de gått ordning här nere när det snöar…kramiz

 13. Godmorgon..I HJO är det +1 grad och regn.Kan vara kvar till jul,sen kan det gå bort.idag bli det stanna inne,kanske gå ut en sväng,men det bli säkert halt ut och gå.Ha en bra dag.kram

 14. Ja, det är otroligt vackert med snö. Allra helst när solen skiner..

  SJ borde skämmas! Nu har det legat snö bra länge och dom har fortfarande inte fått ordning på allt. Pinsamt är ordet..

  Kramisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s