Rena rama gisset.

Pär Holmgren,  fd meterolog vid SMHI, putsar kristallkulan och den har talat om för honom att ingen vill bo i Göteborg eller Malmö om – 100 år.

Skyfall och klimatförändringar kommer att göra så att ingen frivilligt vill bosätta sig i rikets andra och tredje stad, enligt Pär Holmgren.

Jag tvivlar på att han har rätt, det kan hända en del ett sekel.

Tyvärr lär jag inte få uppleva det och se vem som har rätt eller så sitter vi på ett moln och kikar ner på två nästan dränkta eller blomstrande  städer.

Dränkt stad om 100 år?

13 reaktioner till “Rena rama gisset.

 1. Pär Holmberg är inte anställd på SMHI.

  Från artikelns faktaruta:
  ”Arbetar: Var tidigare meteorolog hos SVT mellan 1988 och 2009, men är i dag föreläsare, författare och klimatdebattör som också jobbar vid Uppsala universitet.”

 2. Det löser vi med en vall från Norges sydspetts över till Danmark, när vattnet sen börjar rinna över Danmark och in i Östersjön, ja då blir det tufft 🙂

 3. Lät väl inte så kul…. Men vem vet vad som händer i framtiden. Börjar vi inte ta hand om jorden så är det inte säkert att hon vill vara med längre.

 4. Instämmer – Per är en klimatalarmist som driver en propagandakampanj med en näst intill fanatisk inställning. det finns massor av forskare betydligt högre utbildade än Mr per som tar avstånd från han profetior

 5. Jag ställer mig också lite skeptisk till klimatalarmismen som Per är en del av. De gör beräkningar, men ganska lösa såna om jag minns rätt.

  Vi har uppöver i landet en sorts klimatflyktingar redan; holländare som inte litar riktigt på att vallen ska hålla om havet stiger. De kommer förstås för naturen, men också för den oron.

 6. Visst är det en framtidsspådom som vi aldrig lär få uppleva. Men kanske får vi ställa in oss på mera regn ett antal år framöver eller så blir det superhett. Jag har hört många lustiga spådomar om hur klimatet skall vara om sådär hundra år. Allt från öken till nu översvämmat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s