Ryanairs nya avgift

Ryanair, billigt som bara attan att flyga med – tror folk  ja.

Grundpriset är lågt, men sedan tillkommer en massa avgifter. Administrationsavgift, incheckningsavgift och upp till 400:- per incheckad resväska  per resväg. ( 20 kg.)

Nu ska det införas en avgift på 20:– för alla med start måndag. Det är en avgift för framtiden! OM flyget blir försenat eller av annan anledning inte kan starta! Passagerarna ska betala för kommande force majeur, dvs sådant som inte kan förutses.

Jag har för mig att det kostar att använda Ryanairs toaletter under flygning också!

Ett bolag som lever på alla avgifter och låtsas vara ett lågprisföretag.

Egentligen begriper jag inte varför jag bryr mig – jag ska aldrig flyga med det flygbolaget i alla fall. Jag vill kunna gå på toa utan att undra om det kostar pengar där högt uppe i det blå!

OBS! Inte ett plan från Ryanair!

22 reaktioner till “Ryanairs nya avgift

 1. Själv tar jag tåget… Då får jag snällt bära mina egna väskor och vet vad saker kostar (inte alls för att jag är en fattig trebarnsmamma som inte har råd med flyg för femtioelva ungar) mycket roligare att sitta 13 timmar på tåget med 3 övertrötta ungar och en hund… LOOOOOOVAR 😛

 2. Hej du..jag är på din sida,,Ryanair är ett skitbolag,dom skulle nog inte få så många resenärer om dom gick ut med ett totalpris..Ja det stämmer du 6:iga..Haé Kram.

 3. har inte flygit jättemycket men bästa flygbolagen jag rest med har varit Malmöaviation och Aussie Air =) Trevlig personal och mycket för pengarna.

 4. Genvägar är ofta senvägar, antar att lågprisflyg är motsvarande dvs inet så billigt.
  Vet att de har snackats om att rensa lite där, för man kan ju sälja en flygresa för ingenting egentligen och det är ju inet riktigt rätt, en slutsumma är ju bättre så man kan jämföra priser. För alla dessa ”avgifter” är ju bara båg och bluff!

 5. Bruka alldrig åka med det flygbolaget,tur är det kanske.billigast är ju inte bättre än dyrare flyg.kanske bättre service.ha en bra dag.kram

 6. Det är väl ytterst valfritt om man vill flyga och isåfall vilket flygbolag man åker med. Trots alla avgifter blir det billigare att åka med Ryan Air än t.ex. SAS.

 7. Instämmer!
  Iofs tror jag att de drog tillbaka toalettavgiften efter protester (inte helt säker på saken). Men jag skulle aldrig sätta mig i ett RyanAir-plan ändå av ett par skäl.
  1) Hur de behandlar personalen. (Finns en del dokumentärer gjorda). Exempelvis avkrävs arbetssökande en avgift för att skicka in en ansökan.
  2) Hur de behandlar passagerare vid dåligt väder, vulkanaska och liknande. RyanAir kan bli riktigt dyrtt.
  3) Pga alla extraavgifter som gör att man inte vet slutpriset förrän efter resan.
  4) För att de flyger från udda flygplatser dit det är långt och dyrt att ta sig. Jag räknar på totalpris och i det ingår kostnaderna från ställe till ställe.

 8. Jag brukar alltid vara rädd för att det är dolda avgifter, oavsett vad det gäller. Låter det för billigt för att vara sant, brukar det också oftast vara det!
  Ha en fin dag! Kram

 9. Måste försvara Ryanair. Flyger till kroatien på påsklovet för 300 t/r inkl alla avgifter vilket var ett fynd enligt mig. Slipper ta med mig 20kg tung resväska utan reser med lätt bagage(10kg) Visst är det ett skitbolag med avgifter, utvikningstjejer, konstig personalpolitik mm men ingen slår deras priser skaffa ett mastercard prepaid så slipper ni i alla fall betala kontokortsavgifterna. Mvh Johannes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s