Vad i h-e……

”Elizabeth, som gick ut femman i juni, har blivit fasthållen i skolmatsalen där de som ska föreställa hennes skolkamrater hällt mjölk över henne. Hon har utsatts för mordhot, slag och stryptag. Andra elever går och tvättar sig efter att ha rört vid henne och säger att hon är äcklig.I stället för att sätta stopp på mobbningen har skolan fått Elizabeth att må ännu sämre genom att skylla det som händer på henne. ” 

Jag orkar nästan inte läsa vidare om denna elvaåriga tjej som har mobbats och lärarna i hennes skola i stort sett legaliserat all skit som hon har fått stå ut med.

Sätt dig in i hennes situation – det går nästan inte, men den här tjejen har levt under en omänsklig press och de vuxna (lärarna) har hejat på.

Det har ställts lekmannadiagnoser , som inte håller måttet och övergreppen, kränkningarna och annan skit har fortsatt. En elvaårig tjej eller kille ska inte behöva uppleva att bli utsatt för mobbning – ingen annan människa heller, någon gång någonstans.

Hur tror du att man känner sig som ett mobbningsoffer?

Två av tre skolor ger mobboffren skulden…….. Hur tänker man då? Skolorna har ett uppdrag och det är definitivt INTE att se mellan fingrarna när det gäller mobbning!

Allt vad du vill att andra människor ska göra mot dig ska du göra mot andra!

17 reaktioner till “Vad i h-e……

 1. Godmorgon.Tur att man är olika,tänk om alla gillade samma saker och tv-program.då skulle det inte funka.Äntligen skiner solen idag.ska bli skönt vara ute njuta,av solen.Ha en bra dag.kram

 2. Hur ofta är det inte offrena får byta skola. I stället skulle det markeras hårdare mot mobbarna vad som händer dem om se inte skärper sig. Kram

 3. Skrämmande.. helt otroligt att det förekommer mobbing och värre är ju att lärarna anser att det är offrets fel, jag blir bara såå arg när jag tänker på det. Kram

 4. Hur kan man bära sej åt så mot ett barn? Det är ju förskräckligt att inte ens rektorn på hennes skola fattade att det var en otroligt hemsk mobbing hon var utsatt för.

  Kram/Gilla

 5. Vet precis hur det känns. Finns mobboffer i varje skola. Jag i min skola på min tid o Dotter Ellinor på sin skola när hon gick där. Ingen skola gör något. Kram

 6. ja det är för jäkligt, mobbing får inte finnas, och dom vuxna är med på det, det är helt oacceptabelt, jag blir så arg, finns inte ens ord för vad jag känner, kramar biggan

 7. Det är så hemskt att det finns inte och tänk då att vi har skolplikt i det här landet. Nä, bort med skolplikten tills skolan kan ansvara för våra barns säkerhet.
  30% av alla dödsfall hos personer under 18 år beror på självmord och vad självmorden beror på kan vi bara gissa oss till.

 8. Så fruktansvärt !!
  Och ja, mobbning är hemskt…och det sätter spår i själen
  vet själv eftersom jag var mobbad mest hela min skoltid.
  Och ofta sas det att jag måste lära mig att ge ifrån…
  ( detta var på 50 och 60-talet )
  Alltså det var mig det var fel på…..
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s