Mardrömmar av en flagga?

Ska annat än nationsflaggor hissas i Göteborg?

Frågan kommer upp just nu eftersom Pariotiska studentförbundet, som hissar och halar flaggor i den här stan när ordinarie personal har ledigt, inte vill att Regnbågsflaggor ska hissas kommunala och andra byggnader. Dom tycker att endast nationsflaggor ska få lysa upp vår vardag… En ytterligare förklaring var att:

”Det är också pedagogiskt misslyckat. Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson.”

Mardrömmar kan man få av mycket, men  av att älska en annan människa och  att se den läckra regnbågsflaggan? Tillåt mig tvivla på att det ger mardrömmar!

Byt ut Patrioterna genast och låt andra  ta över flagghissningen.

Flagglöst och färglöst på flaggstängerna i  Göteborg i morse.

17 reaktioner till “Mardrömmar av en flagga?

 1. Haha vilken härlig grupp.. struntar totalt i skitnödig PK. Dock aldrig hört talas om dom förut. Byt INTE ut patrioterna, det är ingen rättighet att hissa vilka flaggor som helst överallt.

 2. Nog ser det trevligt ut med den mångfärgade flaggan. Den kan ju inte störa nån, likväl som man inte blir störd av homosexualiteten. Jag blir det inte i alla fall. Låt folk som älskar varandra få visa det oavsett kön.

  Kram/Gilla

 3. Barn tar allting på ett naturligt sätt,så inte behöver man oroa sig över det.
  Jodå, fin i munnen är jag nog,eller efter jag varit hos tandhygienisten i morgon så kommer jag vara riktigt ren och fin,*L*…
  Kram vännen!

 4. Trist med ett flagglöst Göteborg!!
  Tävlingen avslutades hastigt o lustigt…skulle ju varat den 11:de ut…men de visste väl att de ville ha en gräsklippare förståss! Tack vännen för att du röstde! Kramiz

 5. Det där yttrandet om att barn får mardrömmar av att få berättat för sig att en kvinna kan älska en annan kvinna och en man kan älska en annan man var ju himla löjligt och antar jag sexfixerat. Det säger nog mest om den som fällde yttrandet.

  Sen ska jag inte ta någon ställning till vilka flaggor man ska och inte ska hissa vid kommunala inrättningar. Om man börjar hissa något annat än svenska flaggor så kanske man plötsligt måste hissa flaggor i en mängd olika ärenden

 6. ”Flagglöst oh färglöst” Vad är det för fell med den svenska flaggan?

  Varför är inte den ”gula och blå” på flaggstängrna?Tycker absolut att det ska vara nationsflaggor. Jag har väldig respekt för flaggor, och regnbågsflaggan är inte symbol för någon nation. Vad är det för patriotiskt med den?

  Vi har en bar i min lilla förortsstad, som har en regnbågsflagga vid entren, vilket visar att homosexuella är välkomna. Perfect plats. En nära släkting kom på besök och såg flaggan – baren passade henne alldeles utmärkt.

  1. Jag älskar vår blågula flagga och blir alldeles varm om hjärtat när jag ser den.
   MEN om du tittar noga på bilden (klicka den större om du vill) så ser du att flaggstängerna är alldeles tomma……färglöst – flagglöst! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s